Cuma ve haftasonu etkinliklerinden seçmeler

Güncelleme Tarihi:

Cuma ve haftasonu etkinliklerinden seçmeler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

FİLM

Bilgi Üniversitesi'nin ‘‘Bilgi'de Sinema’’ programı kapsamında yer alan Dünya Sinemalarından başlıklı diziden, Joel Coen'in yönettiği, senaryosunu Joel ve Ethan Coen'in yazdığı 1995 yapımı ‘‘Fargo’’ adlı filmi bugün saat 19.00'da, yarın ve Pazar günü 17.00'de (Türkçe altyazılı, İngilizce orijinal) izleyebilirsiniz. Başlıca rollerini Frances McDormand, Steve Buscemi, Peter Stormare ve William H. Macy'nin paylaştıkları bu kara film, saplandığı borç batağından kurtulmak için iki kiralık katil tutarak karısını kaçırtmayı, böylece kayınpederinden yüklü bir fidye almayı planlayan bir adamın etrafında gelişerek, işlerin sarpa sarmasıyla bambaşka bir boyut kazanıyor. Görselliği ve Frances McDormand'ın canlandırdığı hamile polis karakteriyle dikkat çeken ‘‘Fargo’’ eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanmış, 1995 New york Eleştirmenler Çevresi ‘‘En İyi Film’’ ve 1995 Los Angeles Film Eleştirmenleri ‘‘Yılın En İyi Özgün Senaryosu’’ ödüllerini kazanmıştı.

Bilet fiyatları: tam 1 milyon, öğrenci 500.000 TL.

İnönü Cad. 28, Kuştepe-Şişli. Tel: (0212) 216 23 15

TİYATRO

İstanbul Şehir Tiyatroları'nın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde yeni bir oyun sahnelenmeye başlandı: Halid Ziya Uşaklıgil'in ünlü romanı ‘‘Aşk-ı Memnu’’. Tarık Günersel'in yeni uyarlamısıyla Hakan Altıner tarafından sahneye konulan ‘‘Aşk-ı Memnu’’, annesinin baskısından kurtulabilmek için kendinden yaşça büyük olan Adnan Bey'le evlenen Bihter'in zamanla kocasının çapkın yeğeni Behlül ile arasında gelişen yasak aşkı ve aile içindeki girift ilişkileri konu alıyor. Dekorunu Özhan Özdil, kostümlerini Nİhal Kaplangı Kaya, müziğini Hüseyin Tuncel'in yaptığı oyunda Salih Sarıkaya, Sevinç Erbulak, Bensu Orhunöz, Alev Oraloğlu, Betül Arım, Ayhan Kavas, Tarık Günersel ve Fulya Şirin rol alıyorlar.

Oyun günleri: cuma 20.30, cumartesi 15.00-20.30, pazar 15.00- 19.00. Kadıköy Haldun Taner Sahnesi gişe tel: (0216) 349 04 63

ROCK MÜZİK

10 $ Regular, Psycho 1/2 ve Low-Down gruplarını yarın 14.00-19.00 saatleri arası Laylaylom Concert Hall'da dinleyebilirsiniz.

Bilet fiyatı: 1 milyon TL.

Şahkulu Mah. Şahkulu Sok. 10, Tünel. Tel: (0212) 243 55 08

KLASİK MÜZİK

Leyla Pınar bugün saat 19.30'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ‘‘Bach Günleri’’ başlıklı konser dizisi kapsamında bir klavsen resitali verecek. Ekrem Zeki Ün, Verda Ün ve Cemal Reşit Rey gibi hocalarla çalışan Pınar, İtalya ve Fransa'da oda müziği dallarında eğitim görmüş, Poitiers ve Mons Konservatuarı'ndan klavsen dalında ‘‘premier prix’’, Paris Ecole Normale de Musique'ken klavsen ‘‘yüksek konsertist’’ diplomaları almıştır. Özellikle erken Barok Dönem parçaları konusunda uzmanlaşmış olan Pınar, Diaposon ödüllü CD'sinde olduğu gibi Türk müziği bestecilerine de repertuarında yer vermektedir. Leyla Pınar bu akşamki resitalinde Bach'ın ‘‘Si minör iki sesli envansiyon’’, ‘‘Do minör, üç sesli envansiyon’’, ‘‘Re majör Prelüd ve Füg’’ ve ‘‘La minör Prelüd ve Füg’’, Aşık Mustafa Çavuş'un ‘‘Aksak Şarkı’’ ve İlhan Usmanbaş'ın ‘‘Partita’’ adlı eserlerini seslendirecek.

Bilet fiyatları: 3 ve 2 milyon TL. Bilet satış noktaları: CRR (0212 232 98 30), AKM (0212 251 56 00), tüm Vakkoramalar ve Bakırköy Carousel

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!