Cuma namazını kaçırtan görüşme

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazını kaçırtan görüşme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 10:53

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile bir araya geldi. Planlanandan uzun süre görüşme nedeniyle Başbakan Erdoğan, Cuma namazına gidemedi.

Haberin Devamı

İKİLİ SABAH KAHVALTISINDA BİRARAYA GELDİ / Foto Galeri

PAPANDREU'DAN TÜRKÇE MESAJ

Palandöken Kayak Tesisleri’nin girişinde bulunan bir otelde kalan Türkiye ve Yunanistan başbakanları, kahvaltıyı birlikte yaptı. Programa göre saat 10.00-11.30 arasında yapılması gereken ’başbaşa görüşme’, uzayınca, bakanlar otelden çıkarak cuma namazı için kent merkezine gitti. Bakanlar, tarihi Ulu ve Lalapaşa camilerinde cuma namazını kıldı.

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan’ı ise Vali Sebahattin Öztürk’ün eşi Nihan Öztürk otelden aldı. Emine ve Sümeyye Erdoğan’ın Erzurum gezisine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın eşi Fatma Şeyma Akdağ ve Dışışleri Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

İlk kez bir Avrupa ülkesinin başbakanının ağırlandığı Palandöken’de, alınan güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kayak yapmak için otellerinden çıkan yabancı turistler, her tarafa yerleştirilen keskin nişancıları merakla gözlerle izledi. Erzincan, Sivas, Trabzon ve Bayburt’tan gelen takviye kuvvetle birlikte bölgede toplam 1500 polis görev aldı.

Erzurum’daki kış sporları tesislerinin açılışını Başbakan Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Papendreu yapacak, törene Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Egemen Bağış, Faruk Nafiz Özak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bakanı Ömer Çelik ile 150’den fazla büyükelçi hazır bulunacak. Türk ve Yunan başbakanlarını ağırlayan Erzurum’da yerli ve yabancı basın mensuplarının da ilgisi fazla oldu. Başbakanların gezisini çok sayıda canlı yayın aracı ve 50’yi aşkın basın mensubu izliyor.

KONUK BAŞBAKAN YOĞUN ELEŞTİRİLERLE KARŞILAŞMIŞTI

Papandreu, Erzurum ziyareti öncesinde Atina'da sert eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı. Yunan basını ve muhalefet partileri, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı Erzurum'a gelecek olan Papandreu'yu Ege'yi satmakla suçlamışlardı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!