Çukurca'da çatışma: 1 er şehit

Güncelleme Tarihi:

Çukurcada çatışma: 1 er şehit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 10:00

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde Irak sınırındaki karakolda görevli jandarma er Rıdvan Adam, termal kamerayla tesbit edilen terör hedefine atmak istediği el bombasının elinde patlaması sonucu şehit oldu.

Haberin Devamı

Olay, dün akşam saatlerinde Çukurca İlçesi’nin Irak sınırındaki Çığlı Köyü Serbestan Karakolunda meydana geldi. Jandarma Er Rıdvan Adam, nöbet kulübesinde görev yaptığı sırada termal kemaredan görüntü alınması üzerine, yanında bulunan el bombasını, terörist sızması olabilecek görüntü alınan yöne doğru atmak istedi. Bu sırada el bombasının elinde patlaması sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralı olarak helikopterle Hakkari’ye, ardından da Van Askeri Hastanesi’ne sevk edilen Jandarma Er Rıdvan Adam yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT BABAANNESİDEN KÜRTÇE AĞIT

ŞEHİT EVİNDE YAS / FOTO GALERİ

Şehit er 21 yaşındaki Rıdvan Adam’ın, baba evinde ise Kürtçe ağıtlar yükseldi. Acı haberin alınmasının ardından anne Zeynep Aktaş sinir krizi geçirdi. Zeynep Aktaş, sağlık görevlilerinin müdahalesiyle sakinleştirildi. Evin bulunduğu binaya ve sokaklara Türk bayrağı asıldı. Haberi alan yakınları ise gözyaşları içinde eve akın etti. Babaannesi Cennet Adam da Türk bayrağının asılı olduğu balkona çıkarak gözyaşları içinde Kürtçe ağıt yaktı.

Haberin Devamı

BABASI NÜFUSUNA KAYDETTİRDİ

6 aylık asker olan şehit Adam’ın bekar olduğu ve 2 ay önce izne geldiği öğrenildi. Babası Nofel Adam ile annesi Zeynap Aktaş’ın resmi nikahı olmadığı, izne geldiği sırada ise babasının nüfusuna kayıt ettirdiği belirtildi. Nakliyecilik yapan baba Nofel Adam’ın ise iş nedeniyle şehir dışında olduğu öğrenildi.

KONYA’DA ACI HABER

Şehit er Rıdvan Adam’ın Konya’nın Selçuklu İlçesi Mehmet Akif Mahallesi’nde oturan ailesine ise acı haberi askeri yetkililer bildirdi. Acı haber karşısında gözyaşlarına hakim olamayan şehit Adam’ın nakliyecilik yapan amcası Mehmet Adam, ”Vatan sağ olsun. Nakliyecilik yaptığımı için o bölgeleri bilirim. O bölgeler çok güzel. Yurdumuzun her yeri çok güzel. Bizden ne istiyorlar?” dedi. 3 çocuklu Adam ailesinin ikinci çocuğu olan şehit Adam’ın babası Nofel Adam’ın da nakliyecilik yaptığı belirtildi.

Şehit er Adam’ın cenazesinin bugün akşam saatlerinde Konya’ya getirileceği, yarın düzenlenecek törenin ardından memleketi Cihanbeyli İlçesi’ne bağlı Zaferiye Köyü’ne defnedileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

SINIRA MÜHİMMAT VE ASKER SEVKIYATI

HAVALARIN ısınması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde askeri hareketlilik hız kazandı. Sınır bölgelerinde terörist sızmalarına karşı yığınak yapılırken, bu sabah Van’dan sınıra, içinde askerlerin bulunduğu otobüsler, mühimmat yüklü kamyonlar, zırhlı araçlardan oluşan yaklaşık 300 araçlık askeri konvoy gönderildi.

Baharda terör örgütünün eylemlerine karşı hazırlık yapan güvenlik güçlerinin  yoğun  hareketlilik içinde olduğu dikkat çekti. Doğu ve Güneydoğu’nun Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik üst sevieye çıktı. Sınırdan teröristlerin sızmalarına karşı birlikler takviye edilirken, bu sabah saatlerinde özel komandolar, mühimmat ve askeri malzemelerin yüklü olduğu yaklaşık 300 araçlık askeri konvoy sınıra gönderildi. Ağrı tarafından gelen araçlar, Van üzerinden sınıra sevkedildi. Konvoydaki sivil kamyonlar ve asker dolu olan otobüsler ile, iş makineleri ve köprü yapımında kullanılan demir malzelelerin yüklü olduğu kamyonlar da dikkat çekti.

Haberin Devamı

Konvoya sinyal bozucu jammer’lar eşlik etti. Konvoyun Hakkari ve Yüksekova İlçesi’ndeki sınır birliklerine takviye için gittiği belirtildi. Kent merkezinden geçen konvoya ise en büyük ilgiyi çocuklar gösterdi. Çocukların selamlarına askerler de aynı biçimde selamla karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!