Cudi ve Gabar'daki teröristlere bomba yağdı

Güncelleme Tarihi:

Cudi ve Gabardaki teröristlere bomba yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 13:21

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Tunceli ve Şırnak'ın kırsal kesimlerinde PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı operasyonlar sürerken, Tunceli'de ölü ele geçirilen terörist sayısı 17'ye yükseldi.

Haberin Devamı

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

SINIRDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (29 Ekim 2007)

TERÖR YUVALARINA BOMBA

Tunceli’de iki gündür süren operasyonlar kapsamında kapatılan Tunceli Pümülür bağlantılı Erzincan ve Erzurum karayolu bu akşam saalerinde konrollü olarak sivil araç trafiğine açıldı. Bomba atılan dağlık alanlardan yoğun dumanlar yükseliyor.

SINIRA YENİ KONVOY

Güvenlik güçleri Şırnak ve bölgesinde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürürken, olası bir sınır otesi operasyon kapsamında Kuzey Irak sınırına da askeri konvoyların geçişi devam ediyor. Mardin’in Nusaybin İlçesi garına trenlerle getirilen malzemeler ve askerler bu akşam saatlerinde Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden geçerek sınır boyuna gitti. Konvoyun geçisi sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Pülümür İlçesi yakınlarında teröristlerin döşediği mayına basan Uzman Çavuş Ali Rıza Altın ağır yaralı olarak kaldırıldığı Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'nde şehit oldu. Siirt’in Pervari İlçesi kırsal alanda teröristlerin bulunan sığınağında meydana gelen patlamada üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu, ağır yaralandı. Yaralı Aluçlu, Ankara GATA Hastanesi'ne sevkedildi. Şırnak’ta Cudi ve Gabar Dağı’ndaki operasyona katılan Kobra helikopterler bu sabah ilk ışıklarıyla birlikte dağlardaki teröristlere bomba yağdırdı, sınır ötesine kaçmaması için geçiş güzergahlarına özel eğitimli komando timleri indirildi.

Tunceli'de dün sabah başlatılan ve bugünkü Cumhuriyet Bayramı törenlerinde eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilen teröristlere 8 bin askerin katılımıyla başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Operasyonda bu sabaha karşı Pülümür ile Nazimiye ilçeleri arasındaki Büyükyurt ile Dokuzkayalar Mevkii'nde PKK'lı teröristlerin araziye döşediği mayına basan 34 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Rıza Altın, ağır yaralandı. Helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Altın, buradan Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi'ne götürüldü. Altın burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulamayarak şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Ali Rıza Altın'un cenazesi Elazığ Askeri Hastanesi’nde yapılacak tören ardından toprağa verilmek üzere memleketi Aksaray'a gönderilecek.

Haberin Devamı

SİİRT'TE ÜSTEĞMEN AĞIR YARALANDI

Siirt'in Pervari İlçesi kırsal kesiminde PKK teröristlere yönelik sürdürülen operasyona katılan Üsteğmen Mehmet Bedri Aluçlu komutasındaki birliğin arama tarama faaliyetinde bir sığınak bulundu. Sığınak içinde çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilirken, bulunan bir patlayıcı Üsteğmen Aluçlu tarafından etkisiz hale getirilirken, infilak etti. Ağır yaralanan Aluçlu, helikopterle Siirt Askeri Hastanesi'ne götürülerek, ilk tedavisi yapıldıktan sonra Ankara GATA Hastanesi'ne sevk edildi. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon kapsamında teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve yer yer çatışmalar çıktı.

Haberin Devamı

TUNCELİ’DE 17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçlerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle örgütün büyük eylem hazırlığı içerisinde olduğu istihbaratını üzerine Tunceli ve çevresinde 8 bin askerin katılımıyla, hava destekli başlattığı büyük operasyonda dün 15 terörist öldürülürken, operasyon tüm hızıyla bugün de devam etti. Operasyona 4'üncü Komando Tugayı, Hozat 51'inci Motorlu Tugayı ile Jandarma Özel Harekat Timleri katılıyor. Operasyon Nazimiye, Pülümür, Ovacık, Çemişgezek ve Hozat ilçelerinin kırsalında yoğunlaştırıldı. Bölgede öldürülen terörist sayısı 17’ye yükseldi.

BOMBALI TUZAKLAR KURDULAR

Kutuderesi'nde yaklaşık 40 kişilik terörist grubu dünden beri devam eden operasyon kapsamında kıskaca alınırken, operasyona 4 Kobra tipi helikopter de destek sağladı. Karanlığın çökmesiyle birlikte kıskaca alınan teröristlere operasyon için havanın aydınlanması beklendi. Hava destekli operasyonda teröristlerin bölgeyi tamamen uzaktan kumandalı mayınlarla döşeği belirtildi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte özel eğitimli komandoların başlattığı operasyonda 13 el yapımı uzaktan kumandalı mayın bulunarak imha edildi. Yetkililer, teröristlerin zaman kazanmak ve kaçabilmek için bölgeye çok sayıda mayın döşediğini belirtti.

Haberin Devamı

CUDİ VE GABAR'DAKİ HEDEFLER BOMBALANDI

Genelkurmay Başkanlığı'nın ‘Güvenlikli bölge’ ilan ettiği Şırnak, Hakkâri ve Siirt'in kırsal kesiminde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlar da yoğun olarak sürüyor. Bölgeye giriş- çıkışlar kontrol altına alınırken, bu sabah Şırnak’taki Cudi ve Gabar Dağlarındaki teröristlere yönelik hava destekli kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Kobra tipi helikopterler saat 04.30 sıralarında Cudi ve Gabar'daki terörist yuvalarına havadan bomba yağdırdı. Teröristlerin Kuzey Irak'a kaçmalarını önlemek için sınır boyundaki birlikler alarma geçirilirken, kaçış yollarına Sikorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komando timleri indirildi. Şırnak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında Cudi ve Gabar Dağı'ndaki hedefler helikopterler tarafından bombalandı. Törenlerin yapıldığı alandan dağlardaki dumanlar rahat görüldü.

Haberin Devamı

Teröristlerle zaman zaman sıcak temasın sağlandığı bölgede Mehmetçikler, bir yandan Kuzey Irak'taki teröristlere yönelik olası sınır ötesi operasyonu öncesinde birliklerin geçiş güzergahında mayın arama taramasında bulunuyor. Günün ilk ışıklarıyla başta karayolları olmak üzere tüm bölgede mayın taraması yapan güvenlik güçlerine zırhlı araçlarda eşlik ediyor. Bölgede zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı bildirildi.

Bingöl’ün Adaklı İlçesi kırsal kesimi ile Bitlis’in merkez dağlık arazi kesiminde bir grup teröristle karşılaşan güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmalarda ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmazken, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyona devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!