Çubukçu: Olay son derece üzücü

Güncelleme Tarihi:

Çubukçu: Olay son derece üzücü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2007 14:44

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı bir çocuk yuvasındaki dayak olayını, ”son derece üzücü” olarak değerlendirerek, sorumlular hakkında yargıya başvuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çubukçu, AKP TBMM grup toplantısından önce, gazetecilerin, söz konusu çocuk yuvasındaki dayak olayıyla ilgili soruları üzerine, konuyla ilgili açıklamaları dün bir televizyon kanalında yaptığını söyledi.

“Olay, son derece üzücü. İnsanların beyinlerini değiştirdiği kadar, kalplerini de değiştirmesi gerekiyor” diyen Çubukçu, olaya ilişkin soruşturmanın geçen hafta başlatıldığını belirtti. Çubukçu, soruşturma kapsamında bazı yetkililerin görevden, bazılarının da açığa alındığını ifade ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını; ayrıca, teftiş kurulunun çalıştığını söyledi.

Bakan Çubukçu, “Dava yoluna başvuracak mısınız?” sorusuna, “Tabii ki yargıya intikal ettireceğiz” yanıtını verdi.

“KESİNLİKLE ÇOCUĞA DAVA AÇMAYACAĞIM”

Bir gazetecinin, İstanbul'da kuruma bağlı bir diğer yurtta meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili, “Davayı, açıklamaları yapan genç kıza mı açacaksınız?” sorusu üzerine ise Çubukçu, “Hayır, kesinlikle çocuğu karşı açmayacağım. Sonuçta hangi durumda olursan olsun, koruma altındaki bütün çocuklar, benim çocuklarım. Nasıl ki bir aile, kendi bireylerine karşı böyle bir dava açmazsa ben de ona açmayacağım” dedi.

Haberin Devamı

Nimet Çubukçu, teftiş kurulunun raporu doğrultusunda, sorumlulukları bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında işlem yapılacağını kaydederek, yurdun müdür ve yardımcısının 'şiddete sıfır tolerans gösterildiğini' söylediğini ve bunun da çok olumlu olduğunu belirtti.

“BU SIKINTILARI TOPLUMDA DA YAŞIYORUZ”

“Bakıcı annelere başka bir eğitim verilmesi gündemde mi?” sorusu üzerine Çubukçu, şunları kaydetti:

“Eğitim veriyoruz zaten. Geçen yıllarda bu çocukların bakımından sorumlu personel ilkokul mezunuydu ve bu eleştiriliyordu. 'Bakım personeli çocuklarla ilgileniyor' deniliyordu. Biz, bakım ve hizmet ihalesini ayırdık. Hizmet işlerine bakanlarla çocuklarla ilgilenenler farklı. En az lise mezunu ve çocuk gelişimi bölümü mezunlarından alıyoruz ağırlıklı olarak... Lise mezunlarını da hizmet içi sertifika programına dahil ediyoruz.

Şu anda İstanbul'da, bu anlamda eğitimleri tamamlanan annelerin sayısı çok fazla. İstanbul Ticaret Üniversitesi ile de eğitim programı başlatıyoruz. Hizmet içi eğitimi son derece önemsiyoruz. Çocuk gelişimi bölümü ile lise mezunu annelerden ve çalışmalarından memnunum. Ama bu insan faktörü, çok açık söyleyeyim. Toplumun profiline baktığınız zaman, bu sıkıntıları toplumda da yaşıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!