COUPE-CABRIO ÜST ADAYLARI

Güncelleme Tarihi:

COUPE-CABRIO ÜST ADAYLARI
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2007 00:00

PORSCHE CAYMAN

Porsche’nin en küçük timsahı Cayman, Boxster ile Carrera arasında konumlandırılmış bir model. İki kişilik olarak tasarlanan Cayman, ön kısımda ağabeyi Carrera ile büyük benzerlik gösterirken arka tasarımında ise Boxster modeline gönderme yapıyor. Aracın en çok dikkat çeken kısmı ise motoru soğutan arka çamurluklardaki hava girişleri. Cayman iki farklı motor seçeneğine sahip. Bunlar 2.7 litre 245 beygir ve 3.4 litre 295 beygirlik seçeneklerden oluşuyor.

ALFA ROMEO BRERA

Birçok otorite tarafından dünyanın en etkileyici ve en şık otomobili seçilen ve Avrupa’da kazandığı tasarım ödülleri ile tasarımının başarısını resmi bir şekilde kanıtlayan Brera, sunduğu sportiflik ve lüks ile dikkat çeken bir otomobil. Brera’da 2.2 litre 185 beygir ve 3.2 litre 260 beygir benzinli, 2.4 litre 200 beygir dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği bulunuyor. 3.2 litrelik versiyonda 4 tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

PORSCHE CARRERA 4S

Alman spor otomobil üreticisi Porsche’nin efsanevi 911 model serisine bağlı en hızlı modellerden biri olan Carrera 4S, gerek tasarımı gerek sunduğu konfor ve sportif odaklı sürüş özellikleri ile spor otomobiller arasında önemli bir yere sahip. 3.8 litre hacminde 6 silindirli bir boxer motor ile donatılan araç 261 beygir güç üretiyor. 4 tekerlekten çekişli olarak ilerleyen Carrera 4S’te Tiptronic S isimli bir otomatik şanzıman sistemi opsiyonel donanım dahilinde tercih edilebiliyor.

AUDI TT

İlk olarak 2000 yılında piyasaya çıkan Audi TT, markanın geleneksel ve muhafazakar çizgilerden oluşan tasarım anlayışına aykırı, oldukça sportif çizgileriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Yenilenen Audi TT öncüsünün çizgilerini genel anlamda korurken, özelliklerine de birçok yeniliği eklemiş. Yeni Audi TT’de 2.0 litre 200 beygir turbo ve 3.2 litre 250 beygir benzinli motor seçenekleri bulunuyor. 3.2 litrelik versiyonda 4 tekerlekten çekiş sistemi Quattro standart olarak sunuluyor. Her iki motor seçeneğinde de otomatik şanzıman seçeneği mevcut.

ALFA ROMEO SPIDER

İtalyan çizgisini en iyi şekilde yansıtan otomobillerden biri olarak birçok tasarım ödülünü toplayan Alfa Romeo Spider, Alfa Brera platformu üzerinde yükseliyor. Genel olarak Brera ile aynı tasarım özelliklerini taşıyan Spider, kumaş tavan mekanizması sayesinde açık hava keyfi sunuyor. 2.2 litre hacmindeki benzinli motor 185 beygir güç üretirken, 3.2 litre hacmindeki diğer motor 260 beygir güç üretiyor ve ürettiği gücü Q4 sistemi ile tüm tekerleklerine aktarıyor.

AUDI R8

Audi’nin bugüne kadar geliştirdiği en sportif otomobil olan R8, gerek tasarımı gerek performansı ile rüya otomobiller arasına girmeye hak kazanmış bir model. Audi grubu bünyesindeki Lamborghini’nin Gallardo modeli ile aynı platformda geliştirilen R8’de 4.2 litre hacminde ve 420 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. Quattro sistemi ile ürettiği gücü 4 tekerleğe aktaran R8’de R tronik isimli bir otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor.

BMW Z4

BMW’nin roadster modeli Z4, öncüsü Z3 gibi uzun burnu ve akıcı tasarımı ile dikkat çekiyor. Safkan bir roadster görünümü sunan Z4, artık coupe seçeneğine de sahip. Metal tavanı ile roadster kardeşinden çok farklı bir görünüme sahip olan araçlarda çeşitli motor seçenekleri bulunuyor. Roadster’de 2.0 litre 150 beygir ve 2.5 218 beygirlik motorlar görev yaparken; Coupe’de ve 3.0 litre 265 beygir gücünde bir motor bulunuyor. Ayrıca Z4 M isimli 343 beygir gücündeki bir versiyon da her iki modelde tercih edilebiliyor.

HONDA S2000

Japon üretici Honda’nın tüm mühendislik yeteneğini bir biraya getirip ürettiği özel bir model olan S2000, litre başına ürettiği 120 beygir güç ile atmosferik motorlar arasında dünya rekorunu elinde bulunduruyor. Safkan bir sporcu olan S2000’in 2.0 litre 240 beygir gücündeki motoru VTEC supap zamanlama sistemi sayesinde dakikada 9000 devir çevirebiliyor. İki kişilik olarak tasarlanan S2000 uzun bir motor kaputuna sahip. Arkadan itişli olan S2000, yarı kilitli diferansiyel ve 6 ileri manuel şanzımanı ile oldukça sportif kullanımlara olanak tanıyor.



JAGUAR XK-R

Yenilenen Jaguar XK serisi Coupe ve Convertible modelleriyle dikkat çekiyor. Jaguar XKR’ın 4.2 litre hacmindeki motoru 420 beygir güç üretiyor. Supercharger sistemine sahip olan bu motor böylece standart versiyondan 120 beygir daha fazla güç üretiyor. 2+2 oturma düzenine sahip olan yeni XK serisi, daha hafif gövde yapısı sayesinde sessiz ve hızlı bir performans sergiliyor. XK serisinin Coupe ve Convertible modelleri; geniş ve lüks bir iç alan sunuyor. Ahşap ya da parlak alüminyum ile özel olarak elde dikilen deri döşemeler, iç mekanda modern çizgileri ortaya çıkarıyor.

BMW 3 COUPE

BMW’nin 6 Serisi’nden sonraki coupe temsilcisi olan yeni 3 Serisi coupe, atletik çizgileri ve teknik özellikleri ile dikkat çekiyor. Tasarımında neredeyse hiçbir değişikliğin bulunmadığı ve coupe ile aynı görünüme sahip olan metal tavanlı cabrio ise, istenildiğinde açık hava keyfi sunabiliyor. Coupe versiyonunda 2.0 litre 156 beygir, 3.0 litre 272 beygir ve 3.0 litre çift turbolu 306 beygir gücündeki benzinli motorların dışında; 2.0 litre 177 beygir, 3.0 litre 231 beygir ve 3.0 litre çift turbo 286 beygir gücünde dizel motor seçenekleri görev yapıyor.

MERCEDES SLK

Açılır metal tavanı ile coupe-cabrio sınıfının öncülerinden olan SLK, çok daha sportif ve agresif bir görünüme sahip. İki kişilik Mercedes SLK’da yer alan ’air-scarf’ isimli sistem, otomobilin üstü açıkken boyun bölgesine sıcak hava üfleyerek, bu bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları önlüyor. SLK Türkiye’de 1.8 litre 163 beygir, 3.0 litre 231 beygir, 3.5 litre 272 beygir ve 5.5 litre 360 beygir gücünde 4 farklı motor seçeneğine sahip.

NISSAN 350Z ROADSTER

Japon üreticinin sportif modeller için kullandığı ’Z’ harfini eklediği son model olan 350Z, safkan bir sporcu ruhunu güzel bir tasarımla birleştirmiş. Coupe versiyonundaki arkaya doğru alçalan tavanını açılabilir mekanizmaya sahip bir kumaş ile değiştirerek açık hava keyfini sunan araçta 3.5 litre hacminde ve 280 beygir gücünde bir motor görev yapıyor. Arkadan itişli olan 350Z, iç mekanda kullanılan küçük göstergelerle sporcu kişiliğini sürdürüyor.

VOLVO C70

Volvo’nun coupe-cabrio segmentindeki temsilcisi C70, basık tavanı ve orantılı boyutları ile bu segmentteki otomobillerde görülen orantısızlığı ortadan kaldıran bir tasarıma sahip. Sportif duruşuna rağmen asil görünmeyi başaran C70, açılabilen 3 parçalı metal tavana sahip. C70’de 2.5 litre 170 veya 180, 2.6 230 beygir turbo benzinli motor seçenekleri dışında 2.0 litre 136 beygir gücündeki dizel motor da tercih edilebiliyor.

BMW 6 SERİSİ

BMW’nin lüks coupe olarak tasarladığı 6 Serisi, başarılı tasarımı ve özellikleri ile dikkat çeken bir model. Uzun motor kaputu ve geniş iç mekana sahip bir coupe olan 6 Serisi, dört yetişkine yeteri kadar oturma alanı sunuyor. Coupe ve cabrio olmak üzere iki farklı şasiye sahip olan 6 Serisi’nde 3.0 litre 272 beygir ve 4.8 litre 367 beygir benzinli motorların dışında seriye yeni eklenen 3.0 litre çift turbo 286 beygir gücündeki dizel motor seçeneği de görev yapıyor. Ayrıca 6 Serisi’nde F1 teknolojisi ile geliştirilmiş bir motora sahip olan M6 versiyonu da bulunuyor. M6’da 10 silindirli ve 5.0 litre hacme sahip, 507 beygir güç üreten bir motor görev yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!