Costa Concordia'nın kaptanının brövesi askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Costa Concordianın kaptanının brövesi askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 20:23

İtalya'da, Ocak 2012'de Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarpan Costa Concordia kruvaziyerinin kaptanı Francesco Schettino'nun kaptanlık brövesi (ehliyeti) askıya alındı.

Haberin Devamı

İtalya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi'nin imzaladığı kararnameyle kaptan Schettino'nun, kaptanlık belgesinin askıya alındığı bildirildi.

Kazanın ardından, mahkemece kısmi ev hapsinde tutulması kararı verilen Schettino, kusurlu kazaya sebebiyet verme, birden çok kişinin ölümüne yol açma ve yolcu varken gemiyi terk etme suçlamalarından yargılanıyor.

Kaptanlık brövesi dondurulan Schettino'nun kazaya ilişkin davasına 23 Eylül'de devam edilecek.

Öte yandan, geçen Pazartesi başlayan ve 19 saat süren başarılı bir operasyonla doğrultulan Costa Concordia gemisinde hayatını kaybeden 2 kişinin cesetlerini aramak için çalışmalara hazırlanılıyor. Yetkililer, gemide arama yapmaya elverişli ortamın kısa sürede sağlanacağını ve ardından da kayıp olan Maria Grazia Trecarichi ve Russel Rebello'yu bulma çalışmalarına hız verileceğini belirtti.

Costa Crociere şirketine ait Costa Concordia kruvaziyeri, 4 bin 200 yolcu ve mürettebatıyla 13 Ocak 2012'de Civitavecchia kentinden kuzeybatıdaki Savona kentine doğru akşam saatlerinde yola çıkmış, Toskana bölgesi sahillerinde bulunan Giglio Adası açıklarındaki kayalıklara çarpmıştı. Kazanın ardından, gemi yaklaşık 20 ay boyunca adaya paralel yatık şekilde kalmış, 16 Eylül Pazartesi günü başlatılan ve 19 saat süren bir operasyonun ardından dik konuma getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!