Costa Concordia'da insan kemikleri bulundu

Güncelleme Tarihi:

Costa Concordiada insan kemikleri bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 16:40

İtalya açıklarında geçen yılın Ocak ayında karaya vuran Costa Concordia yolcu gemisinin geçen hafta kaldırılan enkazında devam eden incelemelerde insan kemikleri bulunduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Costa Concordia'nın battığı günden bu yana iki yolcunun cesetleri bulunamamıştı. Yetkilileri bulunan kalıntıların kimliği konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.

COSTA CONCORDIA 19 SAATTE KALDIRILDI / FOTO GALERİ

Kazada yolculardan 32’si yaşamını yitirmişti.

Yetkililer, yaptıkları açıklamada "Geminin orta bölümlerinde, su içinde sahil güvenlik ve polis dalgıçları bazı insan kalıntılarına ulaştı. Bu kalıntıların kime ait olduğu DNA incelemesi sonucunda belli olacak" ifadelerine yer verdi.

Gemide bulunan Hint garson Russel Rebello ve İtalyan yolcu Maria Grazia Trecarichi'ye ulaşılamamış ve öldükleri kabul edilmişti. Yetkililer bu iki kişinin ailelerinin durumdan haberdar edildiğini ifade ettiler.

Gemi, 2012'nin Ocak ayında karaya oturmasının ardından yarısı su yüzünde yarısı da su altında kalacak şekilde eğik konumda bulunuyordu.

Haberin Devamı

Costa Concordia geçen hafta düzenlenen bir operasyonlar saplandığı kayalıklardan ayrılıp doğrultuldu.

Kaza sonrası beş kişi, adam öldürmek suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Gemi personelinden beş kişi bir buçuk yılla 2 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Sanıklar, ölüme sebebiyet vermek, ihmal ve geminin karaya oturmasına neden olmak suçlarından ceza aldı. Geminin kaptanı Francesco Schettino ise gemiyi terk etmek ve adam öldürmek suçundan yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!