Coşkulu piyasa uyarı işaretlerini görmüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Coşkulu piyasa uyarı işaretlerini görmüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 14:12

Borsalarda yaşanan son yükselişler piyasalarda coşkuya neden olurken, uzmanlar bu coşku nedeniyle yatırımcıların bazı uyarı sinyallerini görmezden geldiği uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

CNBC'de yer alan bir haber analizde, Mart ayında piyasaların dip yaptığı fikrini öne süren, bu nedenle piyasalarda görüşlerine önem verilen stratejist Doug Krass'ın piyasaları büyük bir düzelmenin beklediği görüşüne işaret edildi.

 

Haber analizde, Kass'ın şimdiki görüşlerinin hiç bir şekilde iyimser olmadığını gösterdiğini belirtilirken, stratejistin geçmişte yaptığı isabetli tahminlerden dolayı şimdiki kötümser görüşlerinin de dikkate alınması gerektiğinin altı çizildi.

 

YATIRIMCILAR GÖRMEZDEN GELİYOR

Kass, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, yatırımcıların şu anda mezarlıktan geçerken ıslık çalma stratejisini benimsediğini söyleyerek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

 

Haberin Devamı

"[Gelen] uyarı işaretleri görmezden geliniyor ya da dünyada artan hisse fiyatlarının yarattığı havayla akla uygun hale getiriliyor."

 

CNBC, Kass'ın ABD piyasaları konusunda endişelendiren şeyleri ise 4 başlık altında topladı:

 

1- Sürdürülebilir olmayan konut talebi

2- ABD demiryolu trafik verisi

3- Zayıf tüketici güveni

4- Yüksek enflasyon

 

HAYAL İLE GERÇEK KARIŞIYOR

Kass, boğa piyasının sonunun geldiği aşamalarda hayal ile yükseliş arasındaki çizginin bir miktar birbirine karıştığını da söyledi.

 

Kass, yatırımcıların sorunsuz bir toparlanma döneminin yaşanacağına olan inancının her geçen gün arttığına işaret ederek, "Birçoğu, tipik olarak 45 ay sürecek normal bir toparlanma sürecinde olunduğu görüşüne kendilerini alıştırmış görünüyor" dedi.

 

Ancak, isabetli tahminleri ile bilinen stratejist, işlerin yatırımcıların düşündüğü gibi yürümediği inancını yineleyerek, ekonomiyi canlandırmaya yönelik uygulamaya konulan önlemlerin geri çekilmesinin toparlanmayı sekteye uğratacağını söyledi.

 

Haberin Devamı

Kass, piyasadan bu kötümser tezini değiştirmesine sağlayacak herhangi bir işaret almadığını da ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!