Çorum’da korkutan köpük yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Çorum’da korkutan köpük yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Çorum’da, merkeze bağlı Kadıkırı ve Bozboğa köylerinde görülen köpük yağmurunun bölgede bulunan şeker fabrikasından kaynaklandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, köpüklerin şeker fabrikasındaki pancar çöktürme havuzundan rüzgarın etkisiyle havalanıp çevreye yayıldığı ortaya çıktı.

Merkeze bağlı Kadıkırı ve Bozboğa köylerinde dün görülen köpük yağmuru, köylüleri korkuttu. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bölgeye gelerek inceleme yaptı. Yapılan inceleme sonucunda köpüklerin, şeker fabrikasındaki pancar çöktürme havuzundan çıkıp, rüzgarın da etkisiyle havalanarak köye yağdığı belirlendi.

Çevre ve Orman Müdürü Ziya Çöpür, “Köpüklerin kimyasal bir etkisi yoktur. Olayın duyulmasının ardından müdürlüğümüz tarafından çalışma ve inceleme başlatılmıştır. Çevreye yayılan köpükler, şeker fabrikasından gelen, pancar toplama havuzlarında oluşan köpüktür. Rüzgarın etkisiyle havalanarak çevreye yayılmıştır. Kimyasal bir etkisi olmayan köpüklerin sağlığı da bir zararı yoktur. İlk kez gerçekleşen bu olayla ilgili fabrika yetkilileri uyarılmış ve gerekli önlemlerin alınması sağlanmıştır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!