Contemporary İstanbul başladı

Güncelleme Tarihi:

Contemporary İstanbul başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 22:50

Türkiye’nin ve bölgenin en etkili çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul (CI) dün özel bir gösterimle ziyarete açıldı. İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 6 Kasım’a kadar devam edecek fuarda 520 sanatçının 1000’i aşkın eseri yer alıyor.

Haberin Devamı

BU yıl 11’incisi gerçekleşen dünyanın ve Türkiye’nin en iyi çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporaray İstanbul, dün özel bir gösterimle ziyarete açıldı. Koleksiyoner, galerici gibi sanat dünyasının profesyonellerinin yanısıra sanat izleyicilerinin de yoğun ilgi gösterdiği, bu yıl 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1000’i aşkın eserinin sanatseverlerle buluşacağı Contemporary İstanbul 6 Kasım’a kadar İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor.

120 SEÇİLMİŞ ESER
Akbank Sanat ana sponsorluğunda ve Ferko’nun destekleriyle gerçekleşen CI’nın bu yılki en önemli yeniliklerinden biri kürötarlüğünü Marc-Olivier Wahler’in yaptığı, danışmanlığını Marcus Graff’ın üstlendiği ‘Collectors Stories’ sergisi. Sergide Türkiye’nin önde gelen 60 koleksiyoneri tarafından bizzat seçilen toplam 120 sanat eseri sergilenecek. Fuarın bir diğer yeniliği ise CI Design olacak. Şu sıralar devam eden 3. İstanbul Tasarım Bienali ile eş zamanlı olarak fuarda yerini alan CI Design bölümü, bienalin yarattığı sinerji etrafında yoğunlaşıyor.

Kalküta merkezli Basu Foundation for the Arts (BFA) tarafından düzenlenen misafir sanatçı programının eski katılımcılarından Thomas Henriot, Miguel Angel Garcia ve Yusuf Sevinçli gibi sanatçıların eserleri de bu yıl fuarda görülebilecek. BFA tarafından belirlenen ve fuarda eserleri sergilenen bir Türk sanatçı da bir ay süreyle misafir sanatçı programına katılma hakkı elde edecek.

GERİ DÖNÜŞÜM SANATI
Bu yıl Arçelik, Contemporary İstanbul çerçevesinde geri dönüşümü sanatla buluşturuyor ve ‘Cycles’ sergisini hayata geçiriyor. Sergide, Seçkin Pirim, Sema Topaloğlu ve Ela Cindoruk & Nazan Pak gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının Arçelik’in geri dönüşüm tesislerinden elde edilen malzemelerden yaptıkları fonksiyonel sanat eserleri ve koleksiyon objeleri sergileniyor. Mimar Fahrettin Aykut’un CI için özel olarak hazırlayacağı iç mekan tasarımlarının yanı sıra Ardan Özmenoğlu tarafından hazırlanan bir enstalasyon da yine fuar alanında sergilenecek. ‘Solo Show’ kapsamında ise Galeri/Miz’den Mustafa Pancar, Cep Gallery’den Ahmet Sarı, Galeria Senda’dan Ahmet Ertuğ ve Kasia Michalski Gallery’den Agniezska Brzezanska’nın yer aldığı sanatçıların kişisel projeleri sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye’deki sanat anlayışına yeni bir soluk getiren yeni medya sanatının en dikkat çeken eserlerinin yer aldığı Plugin bölümünde ise bu yıl bilim, teknoloji ve siyasetin kesişim noktasında yer alan sanat eserleri bir araya geliyor. Geçtiğimiz yıllarda Contemporary İstanbul’un en çok ilgi gören bölümlerinden biri olan Plugin’in bu yılki teması ise ‘networked spaces’ başlığını taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!