Çok hızlı bir müzik turu

Güncelleme Tarihi:

Çok hızlı bir müzik turu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 09:34

Ajda Pekkan’dan Adele’e, Nazan Öncel’den Pharrell’e U2’ya 2014’ün fon müziğinde yok yok

Haberin Devamı

*Ahmet Kaya şarkılarını yeniden okumak için bir çok isim stüdyoya girdi. Albüm yakın zamanda tamamlanacak, yılın en konuşulan işlerinden olacak.

* Ajda Pekkan tarzının dışına çıkmayı deneyecek. Ve ilk kez bir alaturka albüm çıkaracak. Zuhal Olcay ise ‘Başucu Şarkıları’ serisine devam ediyor.

* Nazan Öncel single’ı geliyor. Düet kontenjanından yanındaki isimse Tarkan.

* Bengü yakın zamanda çıkardığı single’ını bir albümle tamamlayacak.

* Murat Dalkılıç, Mustafa Ceceli, Ozan Doğulu ve Suzan Kardeş’te yeni şarkılar ve albümlerle boy gösterecek isimler arasında.

* Manga 2014’ün ilk aylarında Manga grubu yeni albümünü çıkarak.

*Deniz Seki uzun bir aradan sonra yeni albümü için çalışmalarının sonuna geliyor. 2014, Deniz Seki yılı olabilir.

* Demet Akalın’ın 2013’te çıkardığı albümün şarkıları hâlâ gece kulüplerde bangır bangır çalarken durmak bilmiyor. Yeni şarkı keşfinde tam gaz koşturuyor. Repertuvarını tamamlaması an meselesi.

Haberin Devamı

* Gülben Ergen yeni albüm için ilkbaharı bekliyor. Mart sonu, nisan ayının başı gibi yeni şarkılardan oluşan albümünü tamamlayacak.

*Işın Karaca yine bir konsept albümle geliyor. Bu sefer Türk Sanat Müziği şarkılarını yorumlayacak. ‘O Ses Türkiye’de ikinci olan ve Halil Sezai’nin ‘İsyan’ şarkısını yorumladığı performansıyla internette fenomen olan Ayda Mosharraf ise ilk albümünü tamamlamak üzere.

Yabancı sularda yeni dalgalar

* 2013’ün iki hit şarkısı ‘Blurred Lines’ ve ‘Get Lucky’de parmağı olan Pharrell Williams, nihayet solo albüm hazırlığında. Ocakta stüdyoya girecek Pharrell’in albümü sonbaharda raflara düşebilir.

* Adele, geçen nisandan beri çalışmalarını hızlandırdı. Söylentilere göre Arctic Monkeys ve Florence and the Machine’in yapımcıları James Ford- Kid Harpoon ikilisiyle çalışıyor. Beklemedeyiz.

* Bono ve saz arkadaşları, 2009’dan beri ilk kez yeni bir albümle karşımızda olacak. ‘Songs of Ascent’ ve ‘10 Reasons to Exist’, yeni U2 albümünde yer alması potansiyel iki parça.

Haberin Devamı

* Dr. Dre’nin bir ara “Yok bizden geçti, rap gençlerin işi” diyerek piyasa sürmekten vazgeçtiği Detox albümü 2014 sonunda piyasada. Albümde Snoop Dogg, DJ Battlecat ve D.O.C. de olacak. Hayırlısı.

* Lady Gaga ve Tony Brett, 2011’deki ‘The Lady is a Tramp’ düetlerinden hemen sonra birlikte stüdyoya girmiş, şahane bir albüm kaydetmiş, ancak bir türlü yayımlamadı. Bu sene tam raflara düşecekken araya Gaga’nın ‘ARTPOP’u girdi, albüm yine taca çıktı. Son duruma göre 2014 sonunda piyasada.

Tiyatro sahnelerinden muhteşem üçlük

1. Tiyatro.İn’in ‘Katil Joe’su

Oyuncu Engin Hepileri yeni bir tiyatro kurdu, adını da Tiyatro.iN koydu. İlk oyun ‘Katil Joe’nun prömiyeri 15 Ocak’ta, Kadıköy’deki Moda Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

Katil Joe rolündeki Engin Hepileri, Defne Halman, Öykü Karayel ve Taner Ölmez sahnedeki diğer isimler. Uyuşturucu satıcısı Chris’in büyük borcunu ödeyebilmek için babasıyla anlaşarak, üvey annesinin hayat poliçesindeki yüklü paranın üzerine yatmak üzere kadını öldürecek bir kiralık katil tutmasıyla başlayan oyun, sert ve kanlı bir kara komedi.

2. Oyun Atölyesi’nin ‘Kim Korkar Hain Kurttan’ı

Edward Albee imzalı oyun, tiyatro tarihinin en önemli orta yaş çiftlerinden Martha ve George’un evliliğindeki çöküntüleri sahneye getiriyor. Oyun Hira Tekindor rejisiyle sahnelenecek. Sahnedeyse Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ve Nilperi Şahinkaya’yı izleyeceğiz. Ocaktan itibaren Oyun Atölyesi’nde.

Haberin Devamı

3. DOT’un Makas Oyunları serisi

Makas Oyunları, 2011’de Britanya’da başlayan ‘Theatre Uncut’ isimli projede yer alan kısa oyunlarından arasından yapılan seçkilerle devam ediyor. Makas Oyunları 2, hepsi birbirinden vurucu üç kısa oyundan oluşacak: Ev Ekonomisi, Bedel ve Köy. Oyuncular arasında Deniz Türkali, Gizem Erdem, İbrahim Selim, Pınar Töre, Mert Öner gibi isimler var. Yönetmenlerse Murat Daltaban ve Pınar Töre.

Hangisi dah çok okunacak? Auster, Pamuk, Coelho

Yılın son günlerinde genellikle yayımladığı ‘çok satan’ kitaplarla tanıdığımız Pegasus Yayınları’ndan yayımlanan Roberto Bolano’nun Tılsım adlı romanı 2014’te bilhassa çeviri edebiyat açısından bizi nasıl iddialı kitapların beklediğini gösteriyor. Everest Yayınları’nın Modern Edebiyat dizisinde, adı James Joyce ile birlikte anılan İrlandalı avangard yazar Flann O’Brien’ın ‘At-Swim-Two-Birds’ adlı kültleşmiş romanı, bunlardan ilki. Kitapları dünyada olduğu kadar Türkiye’de de büyük ilgi gören Zadie Smith’in romanı Londra NW de Everest etiketiyle yayımlanacak yeni kitaplardan. Can Yayınları da birçok sürpriz ismin kitabını şimdiden hazırlamaya başlarken seneye Paul Auster’in yeni kitabıyla giriş yapacak. Auster’in anı-romanı ‘Report from the Interior’ diğer kitaplarında olduğu gibi, yine Türk okurların ilgisini çekecek hiç şüphesiz. Ayrıca tek cümlelik kült romanıyla Mathias Enard ve Paulo Coelho da adı geçenler arasında. YKY, Kazuo Ishiguro, Philip Roth, İan McEwan gibi klasikleşmiş yazarlarla okurlarını buluşturacakken, Doğan Kitap Türkiyeli okurların ilgiyle takip ettikleri Jo Nesbo, Margaret Mazzantini, Paolo Giordano gibi yazarlarının yeni kitaplarının yanında Marcela Figueres, Jane Hawking gibi yeni isimleri de yayımlayacak. Yılın en mühim konuğunu sona sakladık: Orhan Pamuk. 1960’lardan 2000’lerin başına uzanan bir hikâye ile işportacı Mevlut’u anlatttığı ‘Kafamda Bir Tuhaflık Var’, bol bol konuşulacak, çok çok okunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!