Çok az kişi biliyordu, Karadeniz'de terk edilmiş NATO üssü!

Güncelleme Tarihi:

Çok az kişi biliyordu, Karadenizde terk edilmiş NATO üssü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 16:09

Trabzon'un Maçka ilçesinde varlığı bugüne kadar çok az kişi tarafından bilinen NATO üssündeki askeri hangarların akıbeti belli oldu.

Haberin Devamı

Trabzon'un Maçka ilçesinde varlığı bugüne kadar çok az kişi tarafından bilinen NATO üssündeki askeri hangarların oluşturulacak Macera Parkı kapsamında "Hobbit" ve "Yüzüklerin Efendisi" filmlerinden tanınan Hobbit ırkının yaşadığı evlere dönüştürülmesi gündeme geldi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde çok az kişi tarafından bilinen 67 yıllık NATO üssü ilk kez görüntülendi. Amerikalı askerlerini kullandığı üs 2010 yılında tamamen boşaltıldı. 8 yıldır atıl durumda kalan NATO üssü hazırlanacak olan projesi ile macera parkına dönüştürülecek. 46,5 dönümlük arazide askeri yatakhaneler, futbol sahası, eğitim alanları ve 8 tane ses izolasyonu yapılmış hangar bulunuyor. Ne zaman yapıldığı net olarak bilinmezken 1950'li yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor. Macera parkına çevrilecek olan NATO üssünün turizme kazandırılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Tesisin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından inşa edildiğini kaydeden Koçhan, "Burada profesyonel bir ekiple çalışarak yarı olimpik bir yüzme havuzu yapmayı düşünüyoruz. Boş alanlar var 2-3 katlı bir konaklama tesisi de yapılabilir. 8 tane hangarın hepsi tek başına bir tesis olur. Yüzüklerin Efendisi'nden Hobbit evleri var. Onlar gibi bir proje de hazırlanabilir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!