ÇocukluÄŸu film oluyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukluğu film oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 10:33

Endonezyalı film yapımcısı ve yönetmen Damien Damatra, çocukluğunun bir kısmı Endonezya'da geçen ABD Başkanı Barack Obama'nın bu dönemi hakkında film çekiyor.

Haberin Devamı

Filmde, Damatra'nın yıl başında yayımlanan ve Obama'nın Cakarta'da geçen günlerini, komşu ve arkadaşlarıyla konuşarak kurguladığı kitabından yola çıkıldığı ve Cakarta'daki kültürel çeşitliliğin Obama üzerindeki etkilerinin ele alındığı açıklandı.

 Dematra, ''Obama'nın Endonezya'nın çoğulcu ortamında, değişik din ve ırklardan insanlarla birlikte yaşadığını ve bu tecrübenin onun harika bir insan olmasındaki etkisini  dünyaya  göstermek istediğini'' söyledi.

 Çekimlerine geçen hafta başlanan ''Obama Anak Menteng'' (Mentengli Çocuk Obama) adlı filmde, Obama'nın  çocukluğunu  12 yaşındaki Hasan Faruk Ali adlı Amerikalı bir çocuğun canlandırdı. Filmin Obama'nın Endonezya'yı ziyaret etmesi beklenen 17 Haziranda gösterime gireceği bildirildi.

Damatra, filmi Obama'nın da izlemesini umduğunu, ancak filmin Obama için değil Endonezyalı çocuklara ''hayallerini gerçekleştirmek için ilham vermesi'' amacıyla yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

İngilizce ve yerel dilde seslendirilecek filmde İngiliz model Clara Lachelle, Obama'nın annesini canlandırıyor.

Â

Çocukluğu film oluyor
Â
Çocukluğu film oluyor
Â
Çocukluğu film oluyor

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!