Çocuklu evde sigara yasağı

Güncelleme Tarihi:

Çocuklu evde sigara yasağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

ABD'de sigaraya karşı kampanyalar sürerken, şimdi de çocuklu evde sigara içen anne babaları cezalandırmak için yasa hazırlandığı açıklandı. Araştırmalara göre, ABD'de anne babaların sigara içmesi yüzünden yılda 6 bin 200 çocuk ölüyor.

Kazada ölenler daha az

Sigaradan hastalanan çocuklar için her yıl 4.6 milyar dolar tıbbi harcama yapılırken, ABD'de kazalarda ölen çocukların, anne ve babanın sigara tutkusu yüzünden ölenlerden daha az olduğu öne sürülüyor. Çocuklu evlerde sigara içilmemesi için yasa hazırlayan eyaletlerin başında llinois, Lousiana, Maryland, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Jersey, New York, Oregan, Güney Karolina, Teksas geliyor.

Anneler dikkat

Chicago Üniversitesi Tıp Araştırma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, gebelik döneminde sigara içen kadınların çocukları sinirli ve geçimsiz oluyor. Araştırmacılar, günde en az 10 sigara içen kadınların, hamileliklerinde de bu alışkanlıklarını devam ettirmeleri sonucunda, doğacak çocuğun ileride sinirli ve zapt edilemeyecek bir karakterde olacağını belirtiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!