Çocuklarına ilaç içirip intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarına ilaç içirip intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 16:24

AFYONKARAHİSAR'da, eşi Fatma Altun'un 15 gün önce terk ettiği belediye işçisi 42 yaşındaki İsmet Altun, 4 çocuğunun yemeklerine böcek ilacı katıp zehirlemeye çalıştı. Çocukları bayılınca öldüklerini zanneden Altun, tarım bitkilerine zarar veren köstebekleri öldürmek için kullanılan tüfeği başına dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdi.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Küçükhüyük Belde Belediyesi'nde işçi olarak çalışan 42 yaşındaki İsmet Altun'un eşi Fatma Altun 15 gün önce evi terk etti. Aslen Denizlili olan İsmet Altun çocukları 11 yaşındaki Şerife, 10 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Emine ve 5 yaşındaki Özcan'ın bakımını tek başına sürdüremeyince bunalıma girdi. Dün geceyarısı saat 00.10 sıralarında çocuklarına içine böcek ilacı kattığı yemek yediren baba Altun, hepsini öldürmeye çalıştı.

İlacın etkisiyle çocukları bayılınca öldüklerini zanneden Altun, tarlalara dadanan köstebekleri öldürmek için kullanılan köstebek tüfeğini başına dayayıp ateşleyerek yaşamına son verdi. Yakınları tarafından Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürülen 4 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Küçükhüyük Belediye Başkanı AKP'li Beytullah Ekiz, İsmet Altun'un eşinin gidişinden beri sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, “Aslında sakin bir insandır. Gündüz işyerinde bir sıkıntısı varmış gibi görünmüyordu. Sonra saat 16.00 sıralarında moralinin bozuk olduğunu söyleyip izin istedi. Gönderdik. Sonra bu haberi aldık. Biz de şaşkınız” dedi.

AFYONKARAHİSAR'DA BENZERİ İKİNCİ OLAY

Benzeri bir olay geçen 30 Mayıs'ta yine Afyonkarahisar'ın İscehisar İlçesi'ne bağlı Çalışlar Köyü'nde yaşandı. Fatma Akkuş'un 13 yaşındaki kızı Yeter'e şeker hastası olmadığı halde insülin iğneleri yaparak ağır biçimde hastalanmasına yol açtığı ortaya çıkmıştı. Afyonkarahisar'daki hastanelerde teşhis konulamayınca Ankara'daki Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Yeter Akkuş'un kanında yüksek oranda insüline rastlayan doktorlar, zihinsel gelişimi yavaşlayan çocukla konuşunca, annesinin insülin iğnesi yaptığını belirleyerek savcılığa bildirmişti. Çocuklarını insülin iğnesi yaparak öldürmekle suçlanan Fatma Akkuş tutuklanmıştı. Akkuş'un daha önce yaşamını yitiren 4 çocuğunun da ölümüne yol açmış olabileceği ihtimali üzerine soruşturma başlatılmıştı.

MUĞLALI BABA DA 4 ÇOCUĞUNU ZEHİRLEMİŞTİ

Muğla Dalaman'da da eşi Tülay Özdin tarafından 1 yıl önce terk edilen Laver Özdin hazırladığı fare zehirli meyve suyunu önce çocuklarına içirmiş sonra da kendisi içmişti. 31 yaşındaki Laver Özdin ile çocukları 14 yaşındaki Selda, 10 yaşındaki Nurcan, 6 yaşındaki Müslüm ve 4 yaşındaki Tülin Dalaman Devlet Hastanesi’ne götürülmiş, baba Özdin, oğlu Müslüm ve kızı Selda yaşamını yitirmişti. Çocuklardan Nurcan ve Tülin'e Laver Özdin'in akrabaları sahip çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!