Çocukları artık daha az görüyor

Güncelleme Tarihi:

Çocukları artık daha az görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, dün evliliklerinin 25’inci yılını kutladı.

Sare Davutoğlu, bu mutlu günlerinde hem eşini Ankara’da yalnız bırakmamak, hem de Türkiye’nin New York’ta BM Daimi Temsilciliği’ne atanan Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan için düzenlenen veda resepsiyonuna katılmak için İstanbul’dan başkente geldi. Resepsiyonda davetlilerle yakından ilgilenen, konuklarla tanışma fırsatı bulan Sare Davutoğlu, eşinin bakan olmasının yaşamlarını ne şekilde etkilediğine dair Hürriyet’e şu açıklamalarda bulundu:

Çocuklarına çok düşkün

“Ahmet Bey bakan olmadan önce İstanbul’a daha sık gelirdi. Haftada en az iki kez İstanbul’da olurdu. Ancak artık çok sık gelemiyor. İster istemez bu durumdan etkileniyoruz. Ahmet Bey çocuklara çok düşkündür. Her seyahat sonrası çocuklara ufak da olsa bir hediye getirir. Çocukları sık görememekten dolayı üzgün. Gece geç saatlerde gelse bile illa ki küçük kızımız Hacer Büke’yi uyandırır, onu sevip okşar. Küçük kızımızı yanımıza getirdik.

Doktorluğa devam

Ankara’ya temelli gelemeyiz. Arada sırada biz geleceğiz. Ahmet beyin bazı gezilerine katılacağım; ancak hepsine katılmam mümkün değil. Çünkü kadın doğum doktorluğunu devam ettireceğim. Çapa Tıp mezunuyum. 1987 yılından beri kadın doğum uzmanıyım. Ahmet bey Malezya’dayken de bu ülkede pratisyen doktor olarak görevimi sürdürdüm. İşimi bırakma niyetinde değilim. Hastalarımın bana ihtiyacı var. Buraya gelmeden önce bir ameliyat yaptım. Bazı hastalarımı da kontrol ettim. Ancak resepsiyona katılacağım için fazla mesai yapmadım.”

Davutoğlu’ndan Mehdi için diplomatik yorum

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonrasında, Hürriyet’in dünkü manşetinde yer alan, İran’ın ruhani lideri Ayetullah Hamaney’in ‘Mehdi çağrısını’ değerlendirdi. Davutoğlu, şöyle konuştu:
“Aksettirdikleriniz basına yansıyan şekli. Dolayısıyla üzerinde tam olarak inceleme yapmadan yorum yapmayı doğru görmüyorum. Ancak Türkiye’nin dış politikası, yaşanan tarihi gerçeklikle ilgilidir. Tabii ki bizim belirli bir vizyonumuz, bölgeye dönük ideallerimiz var. Ve bu ideallerin temeli o tarihi gerçeklilklerdir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!