Çocuklara yunuslu tedavi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara yunuslu tedavi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


ABD'nin Miami kentinde bulunan ''Yunuslarla Rehabilitasyon Merkezi''nin bir benzeri Antalya'da kurulacak.

'Deniz Memelileri Eko Turizm Merkezi' sahibi Alexandr Kusnetsov, Kaş İlçesi'nde kurmayı planladığı ''Yunuslarla Rehabilitasyon Merkezi''nin Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu'daki çocuklara hizmet verebileceğini söyledi.

Kaş'ta deniz kenarında kurulan dev havuzda, Alisa, İlya, Megi isimli yunuslar ile Paşa adlı fok şimdilik sadece şov yapıyor.

Ukrayna'daki havuzunda 20 yunus bulunduğunu anlatan Kusnetsov, her yıl 10 yunusu yakalayıp eğitme hakkına sahip olduğunu ve elinde bulunan 32 yunusu, bu merkezi kurduğu takdirde Antalya'ya getirebileceğini, yunusların hem gösterilerinden hem de tedavi etme özelliğinden yararlanılabileceğini belirtti.

Almanya'nın her ay Amerika'ya 120 konuşamayan ve psikolojik sorunu olan çocuğu tedavi için gönderdiğini kaydeden Kusnetsov, şöyle devam etti:

''Deniz Memelileri Eko Turizm Merkezi'ni, Antalya ve Ege'de denize kapalı tek koy olan Kaş İlçesi'ne kurduk. Suyu çok temiz, 10 metre de derinliği var. Şu anda burada sadece şov yapıyoruz. Ancak hedefimiz Yunuslarla Rehabilitasyon Merkezi kurmak. Kent merkezine yakın bir yer bulduğumuz takdirde bunu Antalya'da gerçekleştirmek istiyoruz.

Kaş'ta da şovlarımız ayrıca yaz boyunca sürecek. Bu merkeze her ay ABD'ye giden Almanlar kendi doktorlarıyla gelmek istiyorlar; çünkü Antalya Almanya'ya yakın. Eğer merkez gerçekleşirse Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu'daki birçok problemli çocuk, yunuslarla tedavi olmak için Antalya'ya gelecektir.''

RESİM ÇİZEN YUNUSLAR

Kaş koyunda kurulan ''Deniz Memelileri Eko Turizm Merkezi''nde bulunan 3 yunus ile fokun gösterileri izleyenleri büyülüyor. Topla oyunlar oynayıp, resim çizen yunusların korosu dinlemeye değer. Her başarılı hareketin ardından kuyruklarını sallayarak seyircilerden alkış isteyen yunuslar, dans da ediyorlar. Paşa adlı fokun ise 600 kiloluk dev cüssesine karşın, metrelerce yükseğe sıçraması, dans etmesi, topla oynaması izlemeye değer.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!