‘Çocuklar var’ diye ateş açmamış

Güncelleme Tarihi:

‘Çocuklar var’ diye ateş açmamış
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 00:00

İzinsiz nevruz kutlamalarında Cizre’de uzun namlulu silahla yaralanan polis memuru Ahmet Toprakoğlu hayatını kaybetti. Adanalı şehidin üzerlerine ateş açanlara, çocukları siper olarak kullandıkları için karşılık veremediği ortaya çıktı. 5 ay önce nişanlanan şehit polis düğün için salon bile kiralamış.

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesinde önceki gün meydana gelen olaylar sırasında uzun namlulu silahla vurulan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan 28 yaşındaki polis memuru Ahmet Toprakoğlu kurtarılamadı.

Bugün toprağa verilecek

BDP binasının yan sokağında arkadaşı Cihangir Ata ile görev yaparken üzerlerine ateş açanlara, çocukları siper olarak kullandıkları için karşılık veremeden vurulan Toprakoğlu için dün Diyarbakır’da uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Vali Ünal Erkan Helikopter Filosu’nda yapılan törene Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, şehidin annesi 70 yaşındaki Duriye Toprakoğlu, babası 80 yaşındaki Cebrail Toprakoğlu, yakınları, meslektaşları katıldı. Toprakoğlu için dualar okunurken, hüzünlü anlar yaşandı. Oğlunun tabutu meslektaşlarının omuzlarında helikoptere götürülürken gözyaşı döken Duriye Toprakoğlu, “Oğlumu benden aldılar” diye konuştu. Baba Cebrail Toprakoğlu ise “Bu şerefsizler muradına eremeyecek” dedi. Törenin ardından şehit polis memuru Ahmet Toprakoğlu’nun cenazesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikoptere konularak yakınları ile birlikte memleketi Adana’nın Sarıçam İlçesi’ne gönderildi. Şehidin cenazesi bugün toprağa verilecek.

Bu yaz düğün yapacaktı

5 ay önce nişanlanıp, evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilen ve 2 yıldır Cizre’de görev yapan şehit polisin kuzeni Mehmet Çağ, “Üniversiteyi bitirdi. Yedek subay olarak askerliğini yaptıktan sonra, polis olmaya karar verdi. Cizre’ye gitmeden önce, Osmaniye’de Ebru Akalın ile nişanlandı. Geçen gün düğün için salon kiralandı. Yazın düğünü olacaktı, heyecanla düğün hazırlıkları yapıyordu. Ama şehit haberi geldi” diye konuştu. İzinsiz nevruz kutlamaları sırasında PKK’lıların göstericilerin arasına karışarak açtığı ateş sonucu Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 2, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde de 3 olmak üzere 5 polis yaralanmıştı. Yaralı 4 polisin tedavileri Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sürdürülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!