Çocuklar kundaklıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar kundaklıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 00:00

İstanbul'da Aralık ayının sonundan bu yana yaklaşık 80 araç kundaklandı. İstanbul’un çeşitli semtlerindeki bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen araç kundaklamalarında özellikle çocuklar ve sabıkası olmayan üniversite öğrencileri kullanılıyor. Koyu renk elbise giyen teröristler, benzini sırt çantasında taşıyıp, MOBESE ve işyeri güvenlik kamerasının olmadığı sokakları tercih ediyor.

Haberin Devamı

Bölücü PKK Örgütü’nün son günlerde İstanbul’un çeşitli semtlerinde yaptığı araç kundaklamalarında küçük yaşta çocuklarla üniversite öğrencilerini kullandığı ortaya çıktı. 2010’un Aralık ayının son günlerinden bugüne kadar PKK taraftarları, Sultanbeyli, Başakşehir, Şişli, Zeytinburnu, Beyoğlu, Avcılar, Maltepe, Pendik’in de aralarında bulunduğu ilçelerde 80 aracı benzin dökerek ateşe verdi.  Olaylara karıştıkları belirlenen ve daha önce de araç yakma olaylarına karıştıkları tahmin edilen 50 kişi suçüstü ya da kamera görüntülerinden yola çıkılarak yakalandı.

39 amire 4 saat ders

Olayların artarak devam etmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, ilçelerdeki ekiplerden sorumlu 39 emniyet amirine alınacak tedbirler ve yapılacak müdahale konusunda ders verilmesi talimatı verdi. 39 emniyet amiri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne çağrıldı. PKK’nın şehir yapılanması konusunda uzman polis şefleri, amirlere yaklaşık 4 saat ders verdi. Polis şefleri, öncelikle amirleri yakma olaylarına karışan kişilerin profil bilgileri konusunda bilgilendirdi. Buna göre; PKK, kundakçıları yaşı küçük ve sabıkası olmayan üniversite öğrencileri arasından seçiyor. Yakalanan eylemcilerden 15’inin üniversite, 7’sinin çocuk yaşta olduğuna dikkat çekildi. Eylemciler koyu renk parka ve mont, kot ve spor ayakkabı giyiyor. Sırt ya da omuz çantası taşıyorlar. Benzini küçük bidonlarda çantalarında taşıyorlar.

Benzinli urgan taktiği

Gündüz yaptıkları keşfin ardından gece saatlerinde, belirledikleri sokaklara geliyorlar ve araçları ateşe veriyorlar. MOBESE ve işyeri güvenlik kamerasının olmadığı sokakları tercih ediyorlar. Bazı bölgelerde ise birbirine bağladıkları bez parçalarını urgan haline getiriyorlar. Benzin döktükleri urganı araçların üzerine seriyorlar. Urganı ateşe vererek olay yerinden kaçıyorlar. Urgan kullanmadaki amaç ise seri ve kısa sürede araç kundaklamak ve kaçmak. Teröristler son 2.5 ayda 76 araç ve 2 işyeri kundakladı. Son 4 gündür onlarca aracın kundaklandığı İstanbul’da önceki gece de PKK yandaşları tarafından Kadıköy, Bahçelievler ve Bağcılar’da 7 araç yakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da dün gece 10 araç daha kundaklandı

Haberin Devamı

Maltepe Gülsuyu Mahallesi Ebabil Sokağı'nda park halinde bulunan 7 otomobil, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateşe verildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobillerde maddi hasar meydana geldi.

Bu arada, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Kaktüs Sokak'ta park halinde bulunan bir minibüs ile otomobil, Bağcılar Yavuz Selim Mahallesi 5/11 Sokak'ta ise bir otomobil kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Lise öğrencisinin poşetinde el yapımı konserve bomba

İZMİR’in Buca İlçesi’nde bir lise öğrencisinin taşıdığı poşetin içinden, 1 kiloluk konserve kutusu kullanılarak yapılmış el yapımı bomba çıktı. Vatandaşların Buca’daki ormanlık arazide bir çocuğun poşetle gezmesinden şüphelenip ihbarda bulunması üzerine olay yerine giden polis ekipleri, lise 3. sınıf öğrencisi F.G’yi (17) durdurdu. F.G’nin yanındaki poşetin içinden, 1 kiloluk konserve kutusu kullanılarak hazırlanmış el yapımı bomba ile 2 kutu plastik torpil, eldiven ve koli bandı çıktı. Gözaltına alınan F.G’nin birisiyle buluşma ihtimalini değerlendiren polis ekipleri, kurdukları pusu sonucu olay yerine gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi Yapı Öğretmenliği bölümü öğrencisi M.C.D’yi (21) de gözaltına aldı. Fitiliyle birlikte patlamaya hazır halde bulunan, ilk belirlemelere göre maytap tozu kullanılarak hazırlanan bombanın yapımında kesin olarak hangi malzemenin kullanıldığının, laboratuvardaki incelemeyle belirleneceği kaydedildi. Geçen hafta Karabağlar İlçesi’nde yan yana bulunan iki banka şubesi önünde, teneke meşrubat kutusuna maytap tozu koyarak hazırlanan iki el yapımı bomba patlatılmış, olayla ilgili terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’nın Kadifekale sorumlusu olduğu belirtilen kişi gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!