Çocuk tacizcisi 59 günde serbest

Güncelleme Tarihi:

Çocuk tacizcisi 59 günde serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 00:36

DİYARBAKIR'da yaşayan S.Ö. (35), geçen şubat ayında oğlu B.Ö.'nün (13) sosyal medya hesaplarını incelerken, güvenlik görevlisi Mustafa Atsız (33) ile mesajlaştığını gördü.

Haberin Devamı

Atsız'ın oğlu ile cinsel içerikli mesajlar paylaştığını ve buluşmak istediğini fark eden S.Ö., çocuğunun hesabından yazışmaya devam etti ve buluşmak için sözleşti. Buluşma günü çocuk yerine babasının geldiğini gören Atsız, kaçtı. Baba S.Ö., Atsız’dan şikâyetçi olurken, evli ve 3 çocuk babası Atsız gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde, Atsız hakkında ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 3 yıldan 8 yıla kadar hapsi istendi. Davanın ilk celsesinde savcı fikrini değiştirerek sanığın ‘cinsel taciz’ suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son celsede kararını açıklayan mahkeme, sanık Mustafa Atsız'ı ‘cinsel taciz’ suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı; sanığın tutuklu geçirdiği süre ve kaçma şüphesi bulunmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Sanık Atsız 59 günlük tutukluluktan sonra tahliye edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın mahkemeye yazdığı dilekçede ise “Eylem taciz değil, cinsel istismar suçu kapsamındadır. Bu nedenle mahkemenin kararının kaldırılması gerekmektedir” denildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!