Çocuk sesi gelince vurmadan döndüm

Güncelleme Tarihi:

Çocuk sesi gelince vurmadan döndüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

Müzikholden kadın kaçırıp tecavüz ederek ünlenen Nurçin çetesinin tetikçisi Adem Uzun, Adli Tıp’tan ‘akıllı’ raporu gelince bir cinayeti itiraf etti: Nesim Özbey’i öldürecektim. Evden kadın ve çocuk sesi gelince vazgeçtim. Sonra Cengiz Nurçin çok ısrar etti, gidip vurdum.”

Haberin Devamı

AVCILAR’da, polis kıyafetiyle bastıkları müzikholde çalışan Cansever K.’yi kaçırıp tecavüz eden Nurçin Çetesi’nin üyesi Adem Uzun, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği “Akli dengesi yerindedir” raporu üzerine cinayet itirafında bulundu.

‘Duygusal anımdı’

/images/100/0x0/55eb1836f018fbb8f8aaae1e

Tefecilik yaptığı ileri sürülen Nesim Özbey cinayetinden sonra teslim olduğunda akli dengesinin yerinde olmadığını ileri süren Uzun, “Akıllı” raporu üzerine, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde şunları anlattı: “Cengiz Nurçin, cinayeti işlemem için Nesim Özbey’in evinin olduğu yere götürdü. Bahçeye girdim, kapıya kadar geldim. İçeriden kadın ve çocuk sesi geldiği için duygusal bir anıma denk geldi ve cinayeti işlemekten vazgeçtim. Geri döndüğümde Cengiz çok tepki gösterdi. Bana çok yardımı dokunduğu için pişman oldum. Bir düğün CD’si izletti. Nesim Özbey’i gösterdi. Evine gidip bekledim. Arabasıyla geldiğinde silahla vurdum.”

Haberin Devamı

Öldürten de öldürüldü

Nurçin ve Özbey aileleri arasındaki husumet nedeniyle, Cengiz Nurçin, 2009 yılında Nesim Özbey’i Bostancı’da öldürttü. Cinayetin ardından Adem Uzun, polise giderek “Akli dengem yerinde değil. Cinayeti kendi başıma işledim” diyerek teslim oldu. Bu olayın ardından Cengiz Nurçin ve adamı Nizam Polat’ın (25) cesetleri, parçalanmış halde bir bavul içinde Kocaeli Dilovası’nda toprağa gömülü bulundu.

Bu görüntü çok konuşuldu

AVCILAR’da 24 Ağustos 2008’de polis kıyafetli Cihangir Nurçin ile adamları Yusuf Kılıç, Cesim Gelturan, Yıldırım Ağbaba, Mehmet Fuat Esen ve Mehmet Duran, müzikhol bastı. Şüpheliler konsomatris Cansever K.’yi (27) saçlarından sürükleyerek çıkardı. Altı kişi, kendilerine tepki gösterenleri de darp etti. Şüpheliler, kaçırdıkları kadına götürdükleri bir evde tecavüz etti. Ertesi gün polise başvuran kadın, 6 saat boyunca 3 kişinin tecavüzüne uğradığını söyledi. Savcılık, 6 kişi hakkında dava açtı. Dava Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Nurçin Çetesi’nin adam yaralamadan, gasp ve yağma suçlarına kadar dosyaları kabarık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!