Çocuk işi değil ayaklanma provası

Güncelleme Tarihi:

Çocuk işi değil ayaklanma provası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatma kararına saygı duyuyoruz” dedi.

Zaman, Vakit, Türkiye ve Taraf gazeteleri ile Aksiyon dergisi, STV ve Cihan Haber Ajansı muhabirlerini basın toplantısına almayan Bahçeli, gazete ve televizyonların temsilcileriyle yaptığı kahvaltılı söyleşi de ülke gündemine ilişkin özetle şu mesajları verdi:

AKP ders almıyor

* Kardeş kavgasına götüren hatalardan uzak kalmayan, yıkım projesinde ısrarlı olan AKP hâlâ gerekli dersi çıkarmıyor. Önleyici tedbirleri zamanında almazsa; bu ayaklanma kurtarılmış bölgeler yaratır ve ülkenin bölünmesini gerçekleştirecek büyük hatalara sebebiyet verebilir.

Birleşik Kürdistan

* Demokratik Toplum Kongresi, PKK’nın organı. Birleşik Kürdistan’ı kurmak istiyor. Bugün Güneydoğu’da 9 ilde toplumsal hareket var. Bunun adını koymak lazım. Bu bir ayaklanma provasıdır. Bu ayaklanmaları bir çocuk hareketi olarak hafife almak doğru değil. Aşama aşama nereye gitmekte olduğunu iyi analiz etmeli.

Cumhurbaşkanı taraf

* Sayın Cumhurbaşkanı açılım projesinin tarafıdır. Bakanlar Kurulu’na başkanlık yaparak Türkiye’nin bu gidişatında nerede yanlış yapıldıysa düzeltilmesini sağlaması, vazgeçme kararını oluşturması ve bunu kamuoyu ile paylaşması daha yararlı olur. Verimli görüşme olmayacağı için zirvenin tekrarında fayda görmüyoruz.

Aksine, çatışma var

Sayın Başbakan ve Cumhurbaşkanı, Açılım’da devlet zirvesinde uzlaşma olduğunu, bunun bir devlet politikasına dönüştüğünü ifade ediyorlar. Aksine, çatışma var. Yargı ile yürütme çatışıyor, Genelkurmay’la başkaları gerginlik yaratmaya çalışıyor. Bu yıkım projesine kim katılıyorsa; bize göre ihanet çizgisine katılıyor demektir.

Yüce Divan’a gidelim

* 7 yıldır iktidarda. Meclis’te 338 milletvekili var, parmakların kalkması yeterli. Eğer, MHP’nin veya 57. Hükümet’in bir takım kurumları istismar edip soyulmasına göz yumma şeklinde bir ihmali ortaya çıkmışsa; Başbakan Meclis’ten karar aldırsın, bizi Yüce Divan’a göndersin. Kendi göndermezse; inanın ki, ben kendisini göndereceğim.

Güneydoğu’da %5.6 oy aldık

Güneydoğu’da MHP var ve yüzde 5.6 oranında oy da aldı. ‘Sivas-Hatay hattının ötesine gidemiyorlar’ diyen Başbakan bölünme haritalarının etkisinde kalıyor. Günü saati gelince Diyarbakır dahil bölgeye nasıl gideceğimizi göreceksiniz.

İstifalara; Evet

Bu kapatma ve siyasi yasak kararı sonrasında, DTP’nin sine-i millete dönmek kararı verdi. Diyarbakır’da yapılan Demokratik Toplum Kongresi’nde, istifaların verildiği ve dilekçelerin Cuma günü TBMM Başkanlığı’na verileceği ifade edildi. Bu istifalar Genel Kurul’a gelirse, MHP istifaların kabulü yolunda oy kullanacaktır.

Ceple konuşmayız

Telefon dinlemelerinden bir sıkıntımız yok. Zaten az konuşuyoruz, telefonda da az konuşuyoruz. Cep telefonu kullanmıyoruz. Ayrıca bizi dinleyip ne yapacaklar. Bizim her şeyimiz açık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!