Çocuk Hakları Derneği suç duyurusunda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Hakları Derneği suç duyurusunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2005 12:00

Çocuk Hakları Derneği, Malatya Çocuk Yuvası yöneticileri ile çocuklara karşı şiddet kullanan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Çocuk Hakları Derneği Başkanı Cengiz Kaptan, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı müracaatta, 25 Ekim 2005 günü bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Malatya Çocuk Yuvası'nda “çocuklara yönelik şiddet, eziyet ve aşağılama” içiren görüntüler yayınlandığı belirtildi.

Görüntülerdeki 2 kişinin “0-6 yaş arasındaki çocukları dövdüğü, eziyet ettiği, çocuklara dışkı yedirmeye çalıştığı ve çocukları aşağıladığının” anlaşılmakta olduğu dile getirilen suç duyurusunda, Türkiye'nin de taraf olduğu Çocuk Hakları Sözleşmesi ile Türk Ceza Kanunu'nun 86. maddesine göre söz konusu çocuk yuvasında suç teşkil eden eylemlerde bulunulduğu kaydedildi.

Suç duyurusunda, “Anılan eylemlerin kim ya da kimler tarafından yapıldığı ile bu kişilerin denetiminden sorumlu olanların tespit edilerek, cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep ediyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!