Çocuk geline dini nikâh kıyılmasın

Güncelleme Tarihi:

Çocuk geline dini nikâh kıyılmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2014 01:00

Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “çocuk gelinler” olarak adlandırılan uygulamalara karşı imamlara kesin talimat vererek, hiçbir Diyanet görevlisinin resmi nikâh olmaksızın dini nikâh kıyamayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

“Çocuk gelin” kavramıyla ifade edilen olayların “gerçekte çocuk istismarı olduğunu” vurgulayan İşler, “Bunun İslam açısından meşruiyeti yoktur” dedi. İşler, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in soru önergesi üzerine, çocuk geline karşı çalışmalarla ilgili özetle şu bilgileri verdi:

ATÖLYE VE SEMİNERLER

“Başkanlığımızın yürüttüğü projelerde çocuk istismarı konusu etraflı bir şekilde incelenmektedir. Bu bağlamda; Uluslararası Af Örgütü’nün 13 ülkede yürütmekte olduğu Kadına Karşı Ayrımcılık ve Şiddetin Durdurulması Projesi kapsamında 2006-2010 yılları arasında 15 ilde atölye çalışmaları düzenlenmiştir. 377 din görevlisinin katıldığı çalışmalarda alanın uzmanları ve akademisyenler tarafından Öfke ve Şiddet Kontrolü, İslam Geleneğinde Kadın Hakları Tarihi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve CEDAW Sözleşmesi başlıklarında seminerler verilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!