Çocuğunuzu çok para isteyen okuldan alın

Güncelleme Tarihi:

Çocuğunuzu çok para isteyen okuldan alın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Okul sahiplerini bir araya getiren dernek kararına rağmen, özel okul zamları el yakıyor. Dernek Başkanı Eyüboğlu, ‘‘Bizim yaptırım gücümüz yok. Cezayı veli versin, çocuğunu çok zam yapan okuldan alsın’’ diyor.

ÖZEL Okullar Derneği, fazla zam yapan özel okullar için velileri uyardı. Dernek Başkanı Rüstem Eyüboğlu, ‘‘Çocuklarını, büyük rakam ilan eden okullardan çeksinler. En güzel cezayı veli verir‘‘ dedi.

Özel okulların 2000-2001 eğitim yılına yönelik ilan ettikleri ücretleri 1 Haziran itibariyle değerlendirmeye başlayacaklarını belirten Eyüboğlu, ‘‘Esnaf odası gibi yaptırım gücümüz yok. Biz sadece kınarız. Fazla yapacağımız bir şey yok. Ama Milli Eğitim Bakanı'nın dediği gibi yollarımız onlarla ayrılır’’ dedi. Derneğe üye olanlar hakkında alınan şikáyetlerle ilgili, söz konusu okullardan savunma istediklerini söyleyen Eyüboğlu, diğer okullar hakkında telefonla yapılan şikáyetleri yazılı olarak da istediklerini, ancak 10 başvuru sahibinden sadece 2'sinin yazılı şikáyette bulunduğunu söyledi. Eyüboğlu, şöyle konuştu:

‘‘Okulların yüzde 99'ı güzel okullardır. İsim yapmış okullar kadar yeniler de sağlıklı gidiyor. Ayakta kalmaları için kaliteli eğitim yapmak mecburiyetindeler. Yeni okullarımız da akademik başarıya sahip.Onun için, büyük rakamlar ilan edenlerden çeksinler çocuklarını. En güzel cezayı veli verir.’’

Özel Okullar Derneği Başkan Yardımcısı Cem Gülan da, tüm dernek üyelerinin zam oranı konusunda yüzde 40'ı geçmemesi yönünde görüş birliğine vardığını belirterek şöyle konuştu: ‘‘Büyük kısmı yüzde 40'ı geçmedi. Ankara hariç. İstanbul'da da birkaç okul. Bu da bizi mutlu etti.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!