"Çocuğum aç" diye intihar etmek istedi

Güncelleme Tarihi:

Çocuğum aç diye intihar etmek istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 18:38

ESKİŞEHİR’de, 28 yaşındaki evli ve 3 çocuk annesi G.U., "Çocuklarım aç" diyerek kucağında 40 günlük bebeği ve elinde bıçakla 5 katlı inşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Polisler tarafından ikna edilerek indirilen G.U.’nun 1.5 ay önce de intihara kalkıştığı belirtildi.

Cumhuriyet Bulvarı’nda bugün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, G.U. kucağında 40 günlük A. adlı kızıyla 5 katlı inşaat halindeki bir binasının çatısına çıktı. Kadını çatıda görenler ’155 Polis İmdat’ hattını arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. G.U. çatıya çıkıp kendisini ikna etmeye çalışan polislere çantasından aldığı bıçağı göstererek "Yaklaşmayın" dedi.

G.U. polislere eşinin cezaevinden bir süre önce çıktığını, işsiz olduğunu, çocuklarının da aç olduklarını söyledi. G.U., "Yardım istediğimiz yerlere gittiğimizde dilenci muamelesi görüyoruz. Belediye yetkilileri gelip kirada oturduğumuz evi göreceklerini söylemişti. 2 ay oldu kimse gelmedi. Beslenemediğim için sütüm de olmuyor. O yüzden bebeğime mama yedirmek zorunda kalıyorum. Ancak mama alacak paramız yok. Ben hamileyken de çatıya çıktım. O zaman bize yardım sözü verdiler. Ancak hiç kimse sözünü yerine getirmedi, hayatımda hiçbir değişiklik olmadı. Ben ve eşim iş istiyoruz" diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Büro Amirliği’nde görevli polisler konuşarak yanına yaklaştıkları G.U.’nun aniden üzerine atlayarak elindeki bıçağı alıp etkisiz hale getirdi. G.U., polisler tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

G.U.’nun 16 Ocak 2011 tarihinde de 9 aylık hamileyken İsmet İnönü Caddesi Tepebaşı Belediyesi yanındaki 5 katlı bir inşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştığı ve polisler tarafından ikna edilerek aşağıya indirildiği belirtildi.

İntihara kalkışan G.U.’nun eşi Muharrem U.’nun da 30 Temmuz 2010 tarihinde Osmangazi Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi’nde 6 katlı bir inşaatın çatısına çıkarak intihara kalkıştığı belirtildi. Hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan Muharrem U., "Açız. Çocuklarıma ilaç alacak param yok. Bu hayattan bıktım" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!