Çocuğa tacize 39 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa tacize 39 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 10:42

Bahçelievler'de, “para ve top verme bahanesiyle kandırıp evine götürdüğü küçük yaştaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu” öne sürülen sanığın, 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık A.B.T (61) getirildi. Cinsel istismara uğradığı öne sürülen 7 yaşındaki erkek çocuğu V.C.D ile babası S.D ve bir pedagog da duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespiti sonrası savunma yapan A.B.T, servis şoförü olarak çalıştığı ve olay öncesi minibüsünün lastiğindeki problemi gidermek için lastikçiye gittiğinde kendisini gören V.C.D'nin “Amca ben de seninle geleyim” dediğini ileri sürdü.

Sanık T, ardından çocuğu minibüsle evine götürdüğünü ifade ederek, “Küçük çocukla benim eve girdik. Çocuğun burnu akıyor, eli ve yüzü pisti. Çocuk elini yüzünü yıkarken üstünü ıslatmış. Bu şekilde gitmemesi için atletini çıkarıp bir poşete koydum” dedi.

Kendi isteği ile evine gelen çocuğa oynaması için bir top verdiğini öne süren A.B.T, çocuğa cinsel istismarda bulunmadığını iddia etti.

Mağdur çocuğun babası S.D ise olay günü kendisini arayan eşinin, “çocuğu bir kişinin kaçırarak ırzına geçmeye çalıştığını” söylediğini, daha sonra çocuğunun giysilerine meni bulaştığını gördüğünü ileri sürerek, giysileri polise teslim ettiğini ve sanıktan şikayetçi olduğunu bildirdi.
Pedagog eşliğinde ifade veren V.C.D ise arkadaşlarıyla oynarken, “Sana çikolata alacağım” diyen sanığın kendisini evine götürüp cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek, “Bana 5 kuruş ve top verdi. Evimize yakın bir yere götürüp beni bıraktı” dedi.

Mahkeme heyeti, mağdur çocuğun beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin rapor alınmasına ve tutuklu sanığın bu halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, A.B.T'nin, 18 Haziran 2008 tarihinde, Bahçelievler'de sokakta yalnız olarak oynayan V.C.D'yi “Hadi bana yardım et. Arabayı yıkayalım. Sana top ve para vereceğim” diye kandırıp evine götürdüğü belirtiliyor.

Sanığın daha sonra cinsel istismarda bulunduğu V.C.D'yi, patlak bir top ve 5 kuruş verdikten sonra evinin yakınlarında bırakarak ayrıldığı ifade edilen iddianamede, çocuğun giysilerindeki meni lekelerinin, sanığın genotip özellikleriyle uyumlu olduğu kaydediliyor.

İddianamede sanığın “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” ve “uyuşturucu madde kullanmak” suçlarını işlediği gerekçesiyle, 16 yıldan 39 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!