Çocuğa kelepçe olmaz

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa kelepçe olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 21:31

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sürpriz bir iddianameyle, ÖSYM’yi protesto eden 18 yaşından küçük çocuğa kelepçe taktıkları için 5 polis hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

EĞİTİM sistemini protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, 15 Mart’ta Çetin Emeç Bulvarı’ndaki Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde toplandı. Öğrenciler, binanın bahçesine ait demir parmaklarına kendilerini zincirledi. Olay yerine gelen polisler, zincirleri keserek öğrencileri gözaltına aldı. Gözaltı işlemi sırasında polisler 18 yaşından küçük B.M.’ye de kelepçe taktı. Bu uygulamayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görmezden gelmedi. Savcı Alpaslan Karabay, çocuğun gözaltı işlemi sırasında kendisine kelepçe takan 5 polis hakkında iddianame hazırladı.


KANUN HATIRLATILDI


İddianamede, Çocuk Koruma Kanunu’ndaki “Çocuklara zincir, kelepçe ve benzeri aletler takılamaz. Ancak, zorunlu hallerde çocuğun kaçmasını kendisinin veya bakışlarının hayat veya beden bütünlükleri bakımından doğabilecek tehlikeleri önlemek için kolluk tarafından gerekli önlem alınabilir” hükmü hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Çocuğa kelepçe olmaz

‘Dava için yeterli şüphe var’

30 EYLÜL tarihli iddianamede şüpheli polislerin ‘görevde yetkiyi kullanma’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istenerek, özetle şu değerlendirmelere yer verildi:
“Müşteki 18 yaşından küçük olmasına rağmen koluna kelepçe takılmış, görevli polis memurlar şüpheliler T.İ. ile B.K.’nın bulunduğu polis aracına bindirilmiş, müştekinin 18 yaşından küçük olduğu bilindiği halde kelepçe çıkarılmamıştır. Şüpheliler H.B., T.Y., T.İ., B.K. ve M.G.’nin görevde yetkiyi kötüye kullanma suçunu işledikleri hususunda kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli delil toplandığından, şüphelilerin müsnet suçtan yargılanmaları yapılarak eylemlerine uyan kanun maddeleri uyarınca cezalandırımlarına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!