Çobanlığa başladığı gün yıldırım çarptı

Güncelleme Tarihi:

Çobanlığa başladığı gün yıldırım çarptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 12:20

MUŞ’un Hasköy İlçesi'ndeki Çok Programlı Lise ikinci sınıfına geçen 16 yaşındaki Sinan Altay, karnesini aldıktan sonra çobanlık yapmaya gittiği yaylada yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı.

Olay dün saat 18.00 sıralarından Hasköy Dağdibi yaylasında meydana geldi. Geçen Cuma günü karnesini alan Sinan Altay, ailesine katkıda bulunmak için Dağdibi mezrasında çoban olarak işe başladı. Sabah hayvanları yaylaya götüren 6 kardeşin en büyüyüğü Sinan Altay, yağan sağanak yağışla birlikte düşen yıldırımın hedefi odu. 6 koyunun telef olduğu olayda Altay ağır yaralandı. Yayladaki diğer çobanlar tarafından bir araçla Hasköy Devlet Hastanesine götürülen Sinan Altay, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hasanesi'ne sevk edildi. Vücudunun yüzde 60’ında birinci derecede yanık oluşan Sinan Altay, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde tedavi altına alındı. Altay’ın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Sinan Altay’ın amcası Hüsamettin Altay, “Yeğenim evin en büyük çocuğuydu. Ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için, okul tatil olunca Sinan çobanlık yapmaya başladı. Umarım, kısa sürede sağlığına kavuşur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!