Çoban kızın dramı

Güncelleme Tarihi:

Çoban kızın dramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 12:46

Eskişehir'deki Yetiştirme Yurdu'ndan 3 yıl önce kaçan 17 yaşındaki genç kız, Kızılcahamam'ın bir köyünde imam nikahlı eşiyle birlikte çobanlık yaparken bulundu. Genç kızın 2 yaşında bir oğlunun olduğu ve olayın genç kızın oğluna nüfus cüzdanı çıkartmak istemesi üzerine ortaya çıktığı belirtildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 17 yaşındaki D.D. anne ve babasının ölümünün ardından Eskişehir 100. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu'nda devlet korumasına alındı. Söz konusu yetiştirme yurdundan 13 Mart 2007 tarihinde kaçtığı öne sürülen D.D'nin bulunması için polis ve jandarma seferber oldu.
Bu arada genç kız kendisinden iki yaş büyük C.G. ile imam nikahı yaparak,Kızılcahamam'ın köyüne yerleşti. C.G'yle beraber çobanlık yapmaya başlayan genç kızın 2 yıl önce Yiğit adında bir de erkek çocuğu dünyaya geldi.
Çiftin çocuklarına nüfus cüzdanı çıkarmak için nüfus müdürlüğüne başvurmasının ardından genç kızın adresi, kimlik kayıt sistemi aracılığıyla ortaya çıktı.
Jandarma ekiplerinin söz konusu köye gitmesi üzerine 17 yaşındaki D.D. oğlu ile birlikte yaşadığı köy evinde bulundu.
İmam nikahlı eş C.G ise jandarma ekiplerinin köye gelmesi üzerine evden kaçtı. C.G'nin daha sonra ailesi tarafından ikna edildiği ve ifade vermek üzere Cumhuriyet Savcılığına kendisinin geleceği öğrenildi.
Anne ve babası vefat eden ve yaşı 18'den küçük olduğu için evlenmesine izin verilemeyen genç kızın ise ifadesinin alınmasının ardından çobanlık yaptığı köyüne geri döndüğü öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!