Çoban babanın hüznü

Güncelleme Tarihi:

Çoban babanın hüznü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 00:00

İzmir’deki bir çiftlikte çobanlık yapan Şahin Güner ve eşi Arzu Güner, Konya’da trafik kazası sonrasında beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisi kızları Damla’nın organlarıyla yeniden hayat bulan altı hastayla yeni bir aile kurdu.

İZMİR’de üniversite öğrencisi Damla Güner’in organlarıyla hayat bulan hastalar, baba Şahin Güner ve Arzu Güner’i ziyaret ederek ailenin yalnızlığına ortak oldu. Bir hafta önce kızlarının akciğeriyle hayat bulan İstanbullu Ali Aydın’ın oğlu Uğur Aydın’ı misafir eden Güner çiftinin son ziyaretçisi 27 yaşındaki Fazilet Eren oldu.

Damla’nın böbreğiyle hayata dönen Fazilet Eren, yaşanan buluşmada, Şahin Güner ve Arzu Güner’i ellerinden öpüp onlara ‘anne’ ve ‘baba’ diyerek sarıldı. Mutluluk gözyaşı döken Fazilet Eren, “Damla’nın böbreğiyle yepyeni bir hayata başladım. Onlar benim artık ikinci annem ve babam. Sık sık onları ziyaret ediyorum. Onlarla Damla’dan konuşup, evlat hasretlerine ortak olmaya çalışıyorum. Artık Damla gibi 6 tane daha evlatları var” dedi. Kızının davalarını takip etmek isterken çobanlık yaptığı çiftlikteki işini kaybeden Selçuk Güner’e iş sözü veren Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Orhan Koç, işe girmesine yardımı olması için de Güner’i, elindeki not pusulasıyla İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan’ın yanına gönderdi. İzmir’de Özkan’la da görüşen Güner’e verilen iş sözü ise aradan gelen üç aya rağmen yerine getirilmedi. Şahin Güner, “İşsiz kaldım kimseden bir talebim olmadı. Kendileri davet etti Sağlık Bakanlığı’na ve bana iş sözü verdiler. Beklememi söylediler ama ne arayıp ne de sordular. Bana 45 gün için 100 TL yardım etmek istediler onu da kabul etmedim çünkü ben kendilerinden sadaka istemedim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!