CNN TÜRK’e muhteşem kutlama

Güncelleme Tarihi:

CNN TÜRK’e muhteşem kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

CNN Türk, Çırağan Otel Kempinski'de düzenlenen muhteşem geceyle yayın hayatının birinci yılını kutladı. Doğan Medya Grubu ve Time Warner ortaklığıyla bir yıl önce başladığı yayın hayatında birçok başarıya imza atan CNN Türk'ün kutlamasında siyaset, iş, sanat ve basın dünyasının pekçok ünlü ismi bir araya geldi. Yaklaşık 400 davetlinin katıldığı kutlama

gecesi CNN Türk'ten canlı olarak yayınlandı. Klasik müzik eşliğinde akşam yemeği yenilen

gecede Sezen Aksu davetlilere muhteşem bir konser verdi,

Uğur Yücel de şov yaptı.

Çırağan Otel Kempinski Balo Salonu'nda düzenlenen ve CNN Türk Yayın Kurulu Üyesi Mehmet Ali Birand'ın sunduğu gecede CNN Türk Genel Müdürü Taha Akyol, açılış konuşmasını yaptı. Akyol, CNN Türk'ün basın ahlak ilkelerine uyan, liberal demokrasiye, kişi hak ve özgürlüklerine saygılı, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle yola çıktığını ve bir yıl sonra bu hedeflerini yüzde 30 fazlasıyla başardığını söyledi. Akyol ‘‘Bir yıl içinde yaptığımız yayınlarda tarafsızlık ve diğer konularda eleştiri mahiyetinde bir tek telefon bile gelmemiştir. Bu bizim açımızdan çok sevindiricidir’’ dedi.

AB STANDARTINDA MEDYA

Geceye eşi Sema Doğan ile birlikte katılan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, bir yılda büyük bir başarıya ulaşan CNN Türk'ün gelecek yıllarda daha büyük başarılara ulaşacağını belirterek ‘‘CNN Türk, hürriyetçi ve laik demokrasiden yanadır, çokseslilikten yanadır, teröre karşıdır, bağnazlığa karşıdır’’ dedi. CNN Türk'ün başarısının CNN'in Atlanta'daki merkezi tarafından da takdir edildiğini belirten Aydın Doğan,‘‘CNN çeşitli ülkelerde kurmayı planladığı yeni kanallar için CNN Türk'ü başarılı bir model olarak görmektedir’’ dedi. AB'ye tam üyelik yolunda ilerleyen Türkiye'nin medya alanında da Avrupa standartlarını yakalaması gerektiğini belirten Aydın Doğan, RTÜK yasasının bunun önünde bir engel oluşturduğunu belirterek,‘‘Bu konuda önümüzdeki en büyük engellerden biri halen yürürlükte olan RTÜK yasasıdır. Maalesef ülkemizde RTÜK yasası medya üzerinden siyaset yapma aracı haline gelmiştir’’ dedi.

KONUŞMALAR 4 DAKİKA

CNN Türk'ün Türk medyasının dışa açılmasında önemli bir adım olduğunu, CNN gibi büyük bir kuruluşla birlikte çalışmanın sevincini yaşadıklarını belirten Aydın Doğan, konuşmasını, ‘‘Ben bu tür gecelerde genellikle biraz daha uzun konuşmayı tercih ederim. Ama neylersin ki burada da CNN'in evrensel kaideleri ile karşı karşıya geldik. Çünkü CNN kaidelerinde 4 dakikadan fazla konuşmak yasakmış, ben de bu yasağa uyuyorum, hepinize hoşgeldiniz diyorum’’ diyerek bitirdi. Doğan'ın bu sözleri davetlilerin alkışlarıyla karşılık buldu.

Kimler katıldı

TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut

Başbakan yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, Hüsamettin Özkan

FP Genel Başkanı Recai Kutan

Bakanlar Tunca Toskay, Koray Aydın, Enis Öksüz, Yaşar Okuyan, Hikmet Sami Türk, Erkan Mumcu

Milletvekilleri Mehmet Ağar, Bahri Zengin, Aydın Ayaydın, Meral Akşener

Eski milletvekilleri Necdet Menzir, Nahit Menteşe, Ertan Yülek

İstanbul Valisi Erol Çakır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna

CNN News Network Başkanı Nan Richards

CNN'in Q&A programının yapımcı ve sunucusu Riz Khan

Doğan Holding Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve eşi Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Arzuhan Yalçındağ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CNN İcra Kurulu Üyesi Ertuğrul Özkök ile eşi Tansu Özkök

CNN Genel Müdür Yardımcısı Efe Önbilgin

Hürriyet Gazetesi Pazarlama-Operasyon Grup Başkanı Vuslat Doğan Sabancı

TÜSİAD Başkanı Erkut Yücaoğlu

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım

Aralarında Sakıp Sabancı, Cem Boyner, Selahattin Bayazıt, Erdoğan Demirören, Zeynel Abidin Erdem, Jefi Kamhi, Halis Komili, Turgut Yılmaz, İbrahim Bodur'un da bulunduğu birçok işadamı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!