CNBC- 4 Kasım

Güncelleme Tarihi:

CNBC- 4 Kasım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2009 10:52

- DB Doğu Asya’nın büyüme tahminini yükseltti
- Buffet, anlaşmada bankacıya ihtiyaç duymadı
- GM’in aylık satışları artarken, Ford’un satışları düşüyor

--Dünya Bankası, Doğu Asya’nın büyüme tahminini yükseltti

Dünya Bankası, Doğu Asya ve Pasifik’teki gelişmekte olan ülkelerin bu yıl yüzde 6.5, 2010’da ise yüzde 7.8 oranında büyüyeceğini açıkladı. Dünya Bankası özellikle Çin’in güçlü genişlemesine dikkat çekerken, diğer Asya ülkelerinin daha zayıf bir büyüme yaşayacaklarını bildirdi.

 

--Buffet, Burlington Anlaşması’nda bankacıya ihtiyaç duymadı

ABD’li ünlü milyarder Warren Buffet, ABD’nin ünlü demir yolu şirketlerinden biri olan Burlington Northern Santa Fe Corp’u bünyesine geçirdiği anlaşmada yatırım bankacılarına ihtiyacı olmadığına karar verdi. Bu arada Buffet ile yapılan görüşmelerde demir yolu şirketi bankacı Roger Altman’ın küçük şirketi Evercore ve Goldman Sachs tarafından temsil ediliyordu.

 

--GM’in aylık satışları artarken, Ford’un satışları düşüyor

ABD’li otomobil üreticisi General Motors, geçen ayki satışlarında artış yaşadığını açıkladı. Bu arada şirketin en büyük rakiplerinden Ford Motor aynı süreçteki satışlarında düşüş gördü. Ülkedeki otomotiv sektörü gözlemcileri, endüstrinin genelindeki satışlarda hurda indirimi teşvik programının etkisinin en fazla hissedildiği Eylül ayından bu yana artış olduğunu gözlemledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!