Clinton Kıbrıs Rum Kesimi'nde gençlerin protestosu ile karşılaştı

Güncelleme Tarihi:

Clinton Kıbrıs Rum Kesiminde gençlerin protestosu ile karşılaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 00:00

ABD eski Başkanı Bill Clinton, küreselleşme ve işbirliği konulu konferans vermek üzere geldiği Kıbrıs Rum yönetiminde, bir grup Rum gencin protestosu ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Clinton önceki gün Lefkoşa Rum kesimindeki Kıbrıs üniversitesinde konferans verirken, NATO ve küreselleşme aleyhinde pankartlar taşıyan gençler, “Amerikan emperyalizmi” aleyhinde sloganlar attı. 66 yaşındaki Clinton, Rum Dışişleri Bakanı Erato Markulli’nin de izleyici olduğu konferansında, dünya üzerindeki tüm toplumların işbirliği yapmaları halinde çatışmaların son bulacağı ve ekonomik gelişmenin ivme kazanacağını söyledi.

 KKTC YERİNE PARKE TAŞLARINI ANLATTI

ABD eski Başkanı konferansın ardından Rum kesimi ile KKTC’yi ayıran ara bölgeyi gezdi. Lefkoşa’da iki taraf arasındaki yaya geçiş yolu Ledra Caddesi’ne gelen Clinton, gazetecilerin yoğun sorularına rağmen KKTC aleyhine yorum yapmadı, yollara döşenen parke taşlarının güzel olduğu cevabını verdi.

Haberin Devamı

YUNANİSTAN'A KRAL GİBİ DÖNDÜ

/images/100/0x0/55ea18d6f018fbb8f86b0ecf

Bill Clinton, ABD Başkanı iken 1999’da büyük protesto gösterileri ile karşılandığı Yunanistan'ın başkenti Atina'da ise 13 yıl sonra “kurtarıcı” gibi ağırlandı.

ABD’deki Yunan diasporasının ekonomik kriz içindeki Yunanistan’a yabancı yatırımcıları çekmek amacıyla başlattığı ve ilk amada 100 milyon doların toplanmasını hedefleyen “Yunanistan girişimi” kampanyası çerçevesinde Atina’ya gelen Clinton, Başbakan Andonis Samaras, Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, Maliye Bakanı Yiannis Sturnaras ve Kalkınma Bakanı Kostas Hacidakis ile görüştü.

Neşeli görünen Clinton, birkaç hafta önce gözünden ciddi bir ameliyat geçiren Başbakan Samaras’a “Böyle operasyonlar, yaşlılığı geciktirmek için yapılır” esprisi yaptı.Clinton, Yunanistan’ın krizden çıkacağına inandığını belirterek “Birlikte bir şeyler yapabilir, size yardım edebiliriz” dedi. Samaras ise ABD eski Başkanını “Yunanistan’ın dostu” diye tanımladı.

Clinton ABD Başkanı olarak 19 Kasım 1999’da Atina’yı ziyaret ettiğinde kaldığı otel 6 bin gösterici tarafından kuşatılmış, polis ile göstericiler arasında saatler süren çatışmalarda Yunan başkentinin merkezi savaş alanına dönüşmüştü.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!