Cizre tamam

Güncelleme Tarihi:

Cizre tamam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 22:10

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 4 Eylül’den bu yana operasyonların, 14 Aralık’tan beri de sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların başarıyla sona erdiğini söyledi. “Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha devam ettirilecek” diyen Bakan Ala, gazetecilerin terör operasyonlarına ilişkin soruları üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİRAZ ÖNCE BİTTİ

"Bugün (dün) operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün (dün) öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hâkimiyet kurulmuştur. Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün (dün) öğle itibarıyla sona erdi.

Haberin Devamı

SUR’DA DEVAM EDİYOR

Arama tarama faaliyetleri bitirilince bir daha bu şekle dönmemesi için geçici ve kalıcı güvenlik noktaları oluşturulacak ve bakanlıklarımız sorumluluk alanlarıyla ilgili sahada olacaklar. Vatandaşlarımıza bugüne kadar terörist saldırıların çektirdiği sıkıntıların bertaraf edilmesi için hükümet topyekûn seferberlik halinde kendi üstüne düşeni yapacak. Onun da imkân ve zemini hazırlanıyor. Ümit ediyorum bundan sonra da diğer yerlerde de vatandaşlarımıza en az zararla, hiç zarar vermemek için alacağımız tedbirlerle terörün de Türkiye gündeminden çıkması için elimizden geleni yapacağız. Ümit ediyorum ki Türkiye’ye bu atmosferi hediye edebileceğiz.

Operasyonlar Sur’da devam ediyor. Diğer bazı ilçelerimizde çukurlar kazılmış, barikatlar dizilmiş ve mayınlamalar var. Onlar yapılmış. Şimdiden söylüyoruz Türkiye’de devlet millet sokaklarında çukura, evlerinin önünde bariyere, kendi caddesinde mayınlı tuzaklamaya müsaade etmez. Oradaki belediyelerin sorumluların hemen harekete geçip bunları ortadan kaldırmaları gerekir. Kaldırmayanlar sorumludur. Devlet de kararını alır gereğini yapar.”

TANKLAR KIŞLAYA DÖNDÜ

Bakan Efkan Ala’nın açıklaması ilçede heyecan yarattı. Vatandaşlar operasyonların bitmesinin ardından ilçede sokağa çıkma yasaklarının da yakın zamanda kaldırılmasını beklediklerini söyledi. Cizre’nin çevresinde konuşlanan tanklar da dün öğleden sonra Cizre Tank Taburu’na döndü. TBMM Başkanlığı, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın 22 HDP’li milletvekiliyle birlikte Cizre’deki olaylarla ilgili verdiği araştırma önergesini, ‘kaba’ ve ‘yaralayıcı’ sözler bulunduğu gerekçesiyle iade etti.

Haberin Devamı

Hendek ve barikatlar ile terör eylemleri nedeniyle 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre’de 60 günde 16 ilin nüfusuna kayıtlı 23 asker ve polis şehit oldu.

Cizre tamam

CADDEYE ADINI YAZDILAR

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 10 Ağustos’ta teröristlerin yola döşediği mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan polis memuru Nurettin Ademoğlu, Ankara GATA’da 39 gün sonra şehit oldu. Cizre’deki operasyonu tamamlayan güvenlik güçleri, şehit Nurettin Ademoğlu’nu unutmadı ve bir caddeye onun adını yazdı.

Cizre tamam

5 AYDA 603 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

ŞIRNAK’ın Cizre ilçesindeki Cudi Mahallesi’nde Doğuş ve Narin sokaklar arasında terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan evlere dün sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Buradaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle Cizre'de operasyonlar tamamlandı. Cizre’de operasyonların tamamlanmasının ardından güvenlik güçleri, ilçedeki Dicle Köprüsü’ne şehitler anısına Türk bayrakları astı, Nusaybin Caddesi’nde ‘Komando Marşı’ okudu. Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasının girişine de “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” afişi asıldı. Operasyonlarda çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı yaklaşık 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı. Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül’de başlayan operasyonlar sonucunda bugüne kadar 603 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

YÜKSEKOVA’DA 1 ÖLÜ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK’nın açtığı hendeklerin kapatılması ve kurduğu barikatların kaldırılması için polis, önceki akşam saat 20.00 sıralarında Esentepe ve Esenyurt mahallelerine operasyon yaptı. Esenyurt Mahallesi’nde dün sabaha karşı çıkan çatışmalar sırasında 22 yaşındaki Osman Alıcı öldü. Polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı. m AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!