Citigroup, CitiFinancial için alıcı arıyor

Güncelleme Tarihi:

Citigroup, CitiFinancial için alıcı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 14:31

ABD’nin önde gelen bankalarından Citigroup, ülkenin en büyük tüketici finansmanı şirketi CitiFinancial’ı satacağını açıkladı. Bu şekilde, yüz milyonlarca dolar gelir elde etmeyi planlayan banka, son zamanlarda sıkıntılı günler yaşayan birimini ayırma süreci için de önemli bir adım atmış oldu.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor       
Haberin Devamı

           

Konuya yakın kişilerden alınan bilgilere göre, aylar süren yeniden yapılandırma çalışmalarının ardından, Citi’nin CitiFinancial için olası alıcılarla temasa geçti.

 

Citi konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, sürece yakın olan insanlar, aralarında özel girişim sermayeleri ve finans şirketlerinin yer aldığı alıcılarla yapılan görüşmelerin henüz ilk aşamasında olduğunu, yakın gelecekte olası bir anlaşmanın görülmediğini söyledi.   

  

Wall Street’li yöneticilerse, Citi’nin olası bir satıştan 1 milyar dolara yakın gelir elde edebileceğine işaret etti ancak en son fiyatın şirketin olası alıcılara sunacağı önerilere bağlı olacağını belirtti.

 

Haberin Devamı

Son günlerde, benzer varlık satışlarının özel girişim sermayelerinden büyük ilgi gördü.

 

CitiFinancial’ın toplamda 1,500’ün üzerinde şubesi ve 2 milyon müşterisi bulunuyor. Ancak hedef kitlesi olan düşük gelirli kişilerin, aldıkları kredileri ödemelerinden dolayı, büyük zarar etti.

 

Küresel kriz sürecinde 50 milyar dolar zarar eden Citi, iflas koruma başvurusunda bulunmuş ve Washington yönetimin korumasına girmişti.

 

Citi, geçtiğimiz yıl 300 CitiFinancial şubesini kapattı, 184 şubesinde kredi vermeyi durdurdu ve geride kalan 1,500 şubesinin adını OneMain Financial olarak değiştirdi.

   

*Bu yazı Financial Times gazetesinde “Citigroup seeks buyers for CitiFinancial” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!