Çırılçıplak bıraktığımız albaya 1 yıl sonra ödül

Güncelleme Tarihi:

Çırılçıplak bıraktığımız albaya 1 yıl sonra ödül
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Kuzey Irak’ta Türk askerlerinin esir alıp çırılçıplak soyduğu ABD’li Albay Rollinson’a 1 yıl sonra ’Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarından’ dolayı ödül verildiği ortaya çıktı.

KUZEY Irak’taki Kokpitepe’de, 19 Mayıs 2004 günü Türk askerlerine yakalanan ve çırılçıplak soyularak aranan ABD’li Albay Martin Rollinson’a, son ATC-DEİK yıllık toplantıları sırasında Türk-Amerikan ilişkilerine katkılarından ötürü ödül verildiği ortaya çıktı.
Â
Gülyazı Taktik Jandarma Alay Komutanı olarak görev yaparken meydana gelen olayı dünkü Hürriyet’in manşetinde yayınlanan "Çuval geçirmedik çırılçıplak soyduk" başlıklı röportajda anlatan Emekli Albay Aziz Ergen’in, soyulması için emir verdiği Albay Martin Rollinson, ödülü "çırılçıplak soyulma olayından" bir yıl sonra aldı.

ERDOÄžAN DA TOPLANTIDAYDI

ATC (Türk-Amerikan Konseyi) ve DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi) 5-7 Haziran 2005’te Washington’da yapılan toplantılarına katılanlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve şimdi ABD Genelkurmay Başkanı olan General Peter Pace de yer alıyordu. ATC-DEİK ödülü, Albay Martin Rollinson’a, Türk-Amerikan ilişkilerine yaptığı katkılar nedeniyle, Tümgeneral Hilmi Akın Zorlu tarafından takdim edildi. Tümgeneral Zorlu, 2002 Haziran ile 2003 Şubat arasında Afganistan’daki NATO Uluslararası Güvenlik Yardım Gücü’nün (ISAF) komutanı olarak görev yapmıştı.

ANKARA’DA ASKERİ ATAŞEYDİ

Piyade subayı olarak askeri kariyerine başlayan Rollinson, İstanbul’daki Harp Akademileri’nde de çalışmalar yaptı. ABD askeri yetkilisi olarak Ankara’da çeşitli görevlerde bulunan Martin Rollinson 2001-2003 arasında burada askeri ataşelik yaptı. Rollinson, 2003-2004 döneminde de Kuzey Irak’ta irtibat subayı olarak hizmet verdi. Rollinson’un, uluslararası ilişkiler alanında Washington Üniversitesi’nden aldığı bir yüksek lisans derecesi de bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!