Çıplak prens İngiltere’yi ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Çıplak prens İngiltere’yi ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 00:00

İngiltere tahtının üç numaralı vârisi olan Prens Harry’nin çıplak fotoğraflarının yayınlanması ülke halkının da bölünmesine yol açtı.

Haberin Devamı

PRENS Harry’nin Las Vegas’ta bir partide çıplak bir şekilde görüntülendiği fotoğraflarını İngiliz basınında geç de olsa The Sun gazetesi basmıştı. Gazetenin bu fotoğrafları yayınlamasıyle ilgili Basın Şikayetler Komisyonu’na 850 şikâyet başvurusu oldu. Fotoğraflarla ilgili başı en çok ağrıyan Saray’ın yasal yaptırımda bulunmak için herhangi bir girişimde bulunmayacağı öğrenildi.

TMZ’ye dava açılabilir

Saray avukatları fotoğrafların ortaya çıkması üzerine geçtiğimiz gün kısa bir açıklama ile TMZ.com.daki çıplak fotoğrafların yayınlanmasının Prens’in özel hayatını ihlal olarak değerlendirerek mahkemeye gideceklerini bildirmişti.

Özel değil kamu hakkı

Yayınlansın diyenler: Fotoğraflara halkın ilgisi Prens’in buradaki davranışı ve koruma polislerinin rolüne yöneliktir. Prensin buradaki asker pozisyonu ve bir asker olarak görev sorumlulukları dolayısıyla halk her şeyi açıklığıyla bilmek hakkına sahiptir. Bu kamu hakkı Harry’nin özel yaşam haklarından daha ağır basıyor.”

Haberin Devamı

Görevde değil tatilde

Yayınlanmasın diyenler: “Prens kendi otel odasında özel hayat haklarına sahiptir. Harry olay sırasında görevde değil tatildeydi. Kendisinin korumalarıyla ilgili bir sorun, o fotoğraflar yayınlanmadan da tartışılabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!