Cinsel tacizle suçlanan İsrailli bakan istifa ediyor

Güncelleme Tarihi:

Cinsel tacizle suçlanan İsrailli bakan istifa ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 09:58

İsrail'de cinsel tacizle suçlanan Adalet Bakanı Haim Ramon, istifa etme kararı aldı.

İstifasını yarın açıklayacak olan Ramon, hem dokunulmazlığından ve ifade verme hakkından feragat ettiğini, hem de istifa edeceğini, İsrail başsavcısı Meneham Mazuz'a da bildirdi. Başsavcı Mazuz, perşembe günü Ramon'a kendisi hakkında dava açacağını iletmiş, ama kesin kararını vermeden önce kendisine ifade verme fırsatı tanımıştı.
Ramon, mahkemesinin bir an önce başlamasını da talep etti. İsrail Adalet Bakanı, bir kadın askerin, Ramon'un kendisini zorla öptüğünü belirterek şikayetçi olması üzerine, "zorla" iddialarını reddetmiş, suçsuz olduğunu, kadın askerin kendisine telefonunu da verdiği ifade ederek, mahkemede suçsuzluğunun kanıtlanacağını söylemişti.
Polis de kadın askerin suçlamaları üzerine soruşturma başlatmıştı.
İsrail'de Güney Lübnan'daki savaşın sona ermesinin ardından, Ramon'la ilgili cinsel taciz dosyası yeniden gündeme gelmişti.

Yediot Ahronot gazetesi, ilk sayfasına "Adalet Bakanı Yargı Önüne Gidiyor" manşetiyle Ramon dosyasını taşırken, Maariv de ikinci sayfasının tamamında Ramon'a ve hakkındaki iddialara yer verdi. "Karşı tarafın rızası olmaksızın cinsel tacizde bulunmak"la suçlanan İsrail Adalet Bakanı için, İsrail Başsavcısı Menahem Mazuz, savcının suç tespitinin söz konusu olmadığını, bu nedenle kamu davası açılmayacağını belirtmişti. Ramon, bu gelişmeler üzerine istifa kararı alırken, Başbakan Ehud Olmert'in, Ramon'un istifasıyla boşalacak Adalet Bakanlığına kimi atayacağına henüz karar vermediği de bildirildi. Ramon'un istifasının salı günü yürürlüğe girmesi bekleniyor. Ma'ariv gazetesi, Ramon'un yerine muhtemel bakan adayları olarak, Konut Bakanı Meir Şetrit'in yanı sıra İçişleri Bakanı Roni Bar-On'un isimlerini saydı.

İsrail'in Kamuda Kalite Hareketi ise Ramon'un aldığı istifa kararını memnuniyetle karşıladı. "Bu, bir bakan suçlandığında ne yapması gerektiğini gösteren bir karardır, istifa etmesi gerekir" diyen hareket, adli yargıya da bakan hakkındaki mahkemenin bir an önce, en kısa zamanda tamamlanması çağrısında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!