Cinsel taciz davasında beraat

Güncelleme Tarihi:

Cinsel taciz davasında beraat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 16:01

Rusya Federasyonu uyruklu 2 kadına cinsel tacizde bulunduğu ve biriyle zorla ilişkiye girdiği iddiasıyla yargılanan sanık, müştekilerin ifadelerini değiştirmesi üzerine beraat etti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık E.Ö. ile müştekiler Rusya Federasyonu uyruklu Maria R. ve Katana D. katıldı.

Sorgusu yapılan sanık E.Ö, Laleli'de perakende ve toptan deri işi yaptığını, Maria R. ile 3 yıldır tanıştığını, müşterisi olduğunu söyledi.

Olay günü de Maria R. ile yolda karşılaştıklarını, yanında Katana D. olduğunu belirten sanık, Maria R. ile arkadaşının daha sonra saat 21.30 sıralarında dükkanına geldiğini ifade etti.

Uzun süre sohbet ettiklerini ve viski içtiklerini belirten E.Ö, Maria R. ile dans etmeye başladığını anlattı. Maria R'nin rahat davrandığını, ayrıca daha önce de birlikte gezdiklerini belirten E.Ö, alkolün de etkisiyle Maria R'nin rızasıyla birlikte olduklarını söyledi. E.Ö, Maria R. ile birlikte olmadan önce, gasp olayları nedeniyle üzerinde taşıdığı silahı masasının çekmecesine koyduğunu anlattı.

Maria R. ile birlikte oldukları sırada Katana D'nin de dükkanda bulunduğunu ve telefonla konuşmalar yaptığını anlatan E.Ö, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

Tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan müştekilerden Maria R, E.Ö'nün daveti üzerine Katana D. ile dükkanına gittiklerini, viski içtiklerini, müzik dinlediklerini, sohbet ettiklerini anlattı.

Daha sonra E.Ö ile birlikte olduğunu belirten Maria R, E.Ö'nün kendilerini silahla tehdit etmediğini, Katana D'ye de tacizde bulunmadığını söyledi.

Savcılıktaki, “E.Ö'nün Katana D. ve kendisine tacizde bulunduğu, silah tehdidiyle soyunmalarını sağladığı, Katana D'ye tecavüze yeltendiği, araya girmesi üzerine kendisiyle cinsel ilişkide bulunduğu” yönündeki ifadesi hatırlatılan Maria R, kaldıkları otele çok geç vakitte gittiklerini, Türkiye'ye sürekli birlikte geldikleri grubun şefinin merak edip polise haber verdiğini anlattı.

Polisin ifadelerini almak konusunda ısrar ettiğini, kendisine Katana D'nin tacize uğradıkları yönünde ifade verdiğinin söylendiğini anlatan Maria R, evli olduğunu ve ailesinin duyabileceğini düşünerek bu şekilde ifade verdiğini söyledi.
Katana D. de sanıktan şikayetçi olmadığını, sanığın belindeki tabancayı gördüğünü, ancak kendilerini tehdit etmediğini söyledi.

Esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Sait Ömer Arslan, sanık hakkında “cinsel saldırı” suçundan dava açıldığını hatırlatarak, müştekilerin sanığın üzerine atılı suçu işlemediğini belirttiğini, bunun aksini de gösterecek delil bulunmadığını kaydetti.

Sanığın beraatine karar verilmesini talep eden savcı Arslan, müştekilerle ilgili de “sanığın işlemediğini bildikleri bir suç nedeniyle hakkında dava açılmasına ve tutuklanmasına neden olduklarından” dolayı suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Savcı Arslan, emanette bulunan sanığa ait tabancanın ise ruhsatsız olduğu anlaşıldığından, E.Ö hakkında “ruhsatsız silah taşımak” suçundan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

E.Ö'nün, hakkındaki suçlamalardan beraatine ve tahliyesine karar veren Mahkeme Heyeti, davanın müştekileri olan 2 kadın hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Sanık hakkında da “ruhsatsız silah taşımak” suçundan suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştıran Mahkeme Heyeti, sanığın tutuklu olarak yargılanıp beraat ettiği için tazminat talebi hakkının olduğunu bildirdi.

E.Ö'nün, yaklaşık 1 aydır tutuklu olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, E.Ö. ile müştekiler Maria R. ve Katana D'nin birlikte viski içtikleri, tuvalete giden müştekilere E.Ö'nün elle cinsel tacizde bulunduğu, daha sonra silah tehdidiyle soyunmalarını sağladığı, Katana D'ye tecavüze yeltendiği, ancak araya giren Maria R. ile birlikte olduğu öne sürülüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!