Cinsel istismar mağduru çocuklar için özel giriş

Güncelleme Tarihi:

Cinsel istismar mağduru çocuklar için özel giriş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 00:00

Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ortak bir projeye hazırlayarak, özellikle cinsel taciz, tecavüz ve aile içi şiddet vakaları ile ilgili AB standartlarına uygun Adli Tıp uygulamasına geçti.

Haberin Devamı

Projeyle cinsel taciz, tecavüz gibi suçların mağduru olan çocukların, muayene için Adli Tıp koridorlarında utanç ve korku içinde bekletilmesine son veriliyor. Sıkça eleştiri konusu olan bu durumu ortadan kaldırmak için Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi bünyesinde özel birim kuruldu.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, mağdurların muayenesini eziyet olmaktan çıkardıklarını belirterek şunları söyledi: “Özellikle tecavüz ya da cinsel tacize uğramış çocukların muayenelerini büyük bir titizlikle yapıyoruz. Buraya ister kendi rızalarıyla ister savcılık emriyle gelsinler, çocukları önce psikolog arkadaşlar karşılıyor. Sonra jinekolog arkadaşlarımız devreye giriyor.”

Kapısı bile ayrı

Adli Tıp birimi sorumlusu Op. Dr Nüvit Birgili, bu birimin giriş kapısını hastane girişinden ayrı yaptıklarını belirterek, bu bölüme “Gençlik Merkezi” adını verdiklerini vurguladı.

24 saat psikolog

Haberin Devamı

Dr. Nüvit Birgili: “Muayene için gelen çocukların yetişkin hastaların arasından geçirilerek götürülmesi, ruhsal çöküntü yaşayan çocuğu rahatsız ediyordu. Bunun önüne geçtik. Birimde 24 saat jinekolog, psikolog, pediatrist ve genel cerrahtan oluşan bir ekip, çocuk ve yetişkin olmak üzere iki ayrı bölümde hizmet veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!