Cinsel istismar davasında 47 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Cinsel istismar davasında 47 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2012 17:50

SİİRT’te, iki yıl önce 2’si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla olaydan 19 ay sonra Batman’da yakalanıp tutuklanan okulun emekli müdür yardımcısı Fahrettin K’yE 46 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Fahrettin K, cinsel tacizde bulunmadığını ve kendisine komplo kurulduğunu iddia ederek, "Bende cinsel yetersizlik var" dedi.

Haberin Devamı

Siirt'te ilköğretim okulunda okuyan 2’si kardeş 4 kız öğrencinin çok sayıda kişinin tecavüzüne uğraması ile ilgili tutuklanan, o dönemin okul müdür yardımcısı olan Fahrettin K'nin karar duruşması bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada hakkında 2 kız kardeşe ’Nitelikli cinsel istismar’, diğer 2 kıza ise ’Basit istismar’ suçlarından yargılanan Fahrettin K hazır bulundu.

Fahrettin K, yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti. Fahrettin K, "Bana komplo yapılmaktadır. Benim odam 24 saat herkes tarafından kullanılan bir odadır. Benim böyle bir şey yapmam mümkün değildi. Onların bulunduğu sınıf 10 dakika uzaktadır ve benim odama gelmeleri mümkün değildir. Eğer odama gelselerdi. Derslerine giremezlerdi. Benim üzerine bir komplo kurmuşlardır. Ben suçsuzum. Bende cinsel yetersizlik var. Beraatımı talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, 4 kız çocuğuna ayrı ayrı istismardan dolayı Fahrettin K'ye 46 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

KADINLARDAN ALKIŞ

Mahkeme heyeti kararını açıkladıktan sonra duruşmayı izleyen Diyarbakır Kadın Platformu üyesi 11 kadın, Fahrettin K'ya verilen hapis cezasını alkışlarla kutladı. Salonda alkışmaya kızan mahkeme başkanı, kadın izleyicilerden dışarı çıkmalarını istedi. jandarmaların arasında salondan çıkarılan Fahrettin K, kadınlara dönerek "İstediğiniz oldu. Sizin yüzünüzden yatıyorum" diye bağırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!