Cinsel ilişkiye Başkan Clinton’u razı edemedim

Güncelleme Tarihi:

Cinsel ilişkiye Başkan Clinton’u razı edemedim
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçen yıla damgasını vuran seks skandalı ‘‘Uçkurgate’’in başrolündeki Beyaz Saray eski stajyeri Monica Lewinsky, ilk röportajıyla yine dünyanın ilgi odağı oldu. Lewinsky, hikayesiyle milyonları ekran başına topladı. Eski stajyer, ünlü talk-show programcısı Barbara Walters'a Başkan Clinton ile olan ilişkisinin çok özel anlarını anlattı. Lewinsky'nin bir Pentagon görevlisinden hamile kaldığını ve bebeğini aldırdığı da ilk kez açıklandı.

Monica Lewinsky, ‘‘Uçkur gate’’ skandalının patlamasından bu yana ilk röportajını önceki akşam Amerikan BBC televizyonuna verdi. 30 milyon kişinin izlediği röportaja Amerikan halkından özür dileyerek başlayan Lewinsky, iki saat süren program sırasında zaman, zaman güldü, zaman zaman kameralar önünde ağladı. Duygularını, düşüncelerini sereserpe ortaya döken genç kadın, ‘‘Bu olayın nasıl etkilediği konusunda hiç kimsenin fikri yok. Monica Lewinsky kimliğinin arkasında bir insan, bir aile var. Çok yıkıcıydı, çok yıkıcıydı. Bazı geceler uyuyamayıp sabahlara kadar ağladım ve herkes gibi bir yaşama nasıl kavuşacağımı düşündüm. Bundan sonra topluma katkıda bulunmak istiyorum, evlenip çocuk sahibi olmak istiyorum’’ dedi.

ELBİSEYİ YAKACAĞIM

Lewinsky, çok özel sırlarını da içtenlikle aktarıp ‘‘Başkan Clinton ile normal insanlar gibi cinsel ilişki kurmak istedim. O ‘Yapamam' dedi. Çok uğraştım, ama olmadı’’ açıklamasında bulundu. Lewinsky, Clinton’un aralarındaki ilişkiyi kabul etmesine yol açan, başkanın spermiyle lekelenmiş mavi elbisenin kendisine iade edilmesi halinde ne yapacağı sorusuna ‘‘Yakacağım’’ yanıtını verdi.

KULLANILMIŞ HİSSETTİM

Başkan Clinton'un ‘‘Bu kadınla cinsel ilişkide bulunmadım’’ şeklindeki açıklamasını tekrar dinledikten sonra, ne düşündüğünü soran Walters'a Monica, ‘‘Kendimi kullanılmış, kirletilmiş ve bir kenara atılmış gibi hissettim’’ dedi. Eski stajyer, Clinton'ın yaptıklarından insan olarak pişmanlık duyduğunu, fakat yüzde yüz politikacı olarak bakıldığında, yakalandığı için kızgınlık beslediğinin anlaşıldığını da sözlerine ekledi.

Monica Lewinsky, Clinton ile oval ofisin arkasındaki küçük çalışma odasında seviştiklerini, yakalanmaktan korktuklarını anlatırken ‘‘Yaptıklarımın başkan ve ülke açısından kötü olduğunu biliyordum, fakat bundan zevk aldığım için vazgeçemiyordum’’ dedi. Telefonda yaptıkları seks konuşmalarının ayrıntısına girmeyen Monica Lewinsky, ‘‘O sırada bir arada olsaydık neler yapabileceğimizi birbirimize anlatıyorduk’’ demekle yetindi. Bu ilişkinin başkanın işini aksatmadığını da iddia eden Monica Lewinsky, Beyaz Saray'dan Pentagon'a nakledilmesinin bu nedenle haksızlık olduğunu savundu. Özel Savcı Kenneth Starr'ın yardımcılarının kendisine işbirliği yapması için ağır baskı uyguladıklarını anlatan Monica Lewinsky, ‘‘İşbirliği yapmadığım takdirde 27 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğim söylendi. Annem de adaleti engellemekten yargılanacaktı. Hiç bu kadar korkmamıştım’’ dedi.

ÇOCUK ALDIRMIŞ

Barbara Walters, program sırasında, bugün Londra'da piyasaya çıkacak ‘‘Monica'nın Hikayesi’’ adlı kitaptan alıntılara da yer verdi. Walters, Monica'nın Beyaz Saray'dan ayrılıp ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da çalışmaya başladığı sırada Clinton'u 10 ay süreyle görmediğini, bu süre içerisinde Pentagon'dan Thomas adlı bir yetkiliyle ilişki kurduğunu ve ondan hamile kalarak çocuk aldırdığını açıkladı.

Programın sonunda Monica Lewinsky, ‘‘Clinton'a artık aşık olmadığını, aralarındaki ilişkiyi büyük bir hata olarak gördüğünü ve gelecekte evlenip çocuk sahibi olmayı planladığını’’ açıkladı. Lewinsky, beyaz atlı prensin henüz ufukta görünmediğini belirtti.

Başkan Clinton şarkı söyledi

Clinton, koltuğunu sallayan genç kadının röportajını izlemedi. Clinton, röportaj sırasında yakın dostu New Jersey Senatörü Bob Torricelli'nin kampanyasına destek verdi ve 2.15 milyon dolar bağış toplanmasına katkıda bulundu. Clinton, ünlü şarkıcı Gloria Gaynor'ın ‘‘I Will Survive’’ ve ‘‘Never Can Say Goodbye’’ şarkılarına sahne arkasından eşlik etti.

ABD'nin bir numaralı hanımefendisi Hillary Rodham Clinton, o sırada New York'taydı. New York'tan senatör adayı olması beklenen bayan Clinton, coşkulu, heyecanlı, meraklı dinleyicilerine ‘‘Bazıları bir duyurum olacağını tahmin ediyor, ama henüz böyle bir açıklamam yok’’ diye konuştu.

The New York Daily News'in etkin televizyon eleştirmeni Eric Mink, stüdyoda ‘‘minimum haberden maksimim ilgi toplamak için’’ her organizasyonun yapıldığına dikkat çekti. Eric Mink, Monica'nın saç stilinden stüdyonun dekorasyonuna kadar her şeyin bu anlayışa uygun dekore edildiğini belirtti. Rahat koltuklar, kitaplar ve çiçeklerle California'da bir evin huzurlu, konforlu oturma odası çağrışımı yaratılmak istendiğini belirtti.

ABC'nin reyting rekorları kırdığı ve ara reklamlardan 5 misli ücret aldığı röportajına imza atan başarılı televizyoncu Barbara Walters, ‘‘tatlı sert’’ bir anne tavrıyla Lewinsky'nin içten itiraflarını dünyaya aktardı.

Daha sonra İngiltere'nin Channel 4 Televizyonu'nda Jon Snow ile ropörtajı yayınlanan Monica Lewinsky, çok bunaldığını, Savcı Starr'dan çok korktuğunu ve hayatına son vermeyi düşündüğünü söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!