Cinnet: 3 şehit

Güncelleme Tarihi:

Cinnet: 3 şehit
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 01:51

Doğubayazıt’ta hudut bölük komutanlığı gözetleme kulesinde Çavuş Ahmet Berk Girgin tartıştığı Uzman Çavuş Gülmez’e silahıyla seri konumda ateş açtı. Dar alandaki ateşte Gülmez ile birlikte Çavuş Muhammet Can ve Er Akın Buluş da şehit düştü. Can’ın tezkeresine 17, Buluş’un ise 15 günü vardı.

Haberin Devamı

AĞRI’nın Doğubayazıt ilçesindeki taburda cinnet getiren bir asker, nöbet tuttuğu tüfekle 3 silah arkadaşını şehit etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre olay, Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nca sınırda gözleme için kullanılan 3 katlı beton kulede meydana geldi. Gece 23.00 sıralarında kulenin dinlenme için kullanılan 2’nci katında, Uzman Çavuş Uğur Gülmez (25) ile Çavuş Ahmet Berk Girgin arasında bir tartışma yaşandı. Bunun üzerine Çavuş Girgin, Uzman Çavuş Gülmez tarafından uyarıldı. Buna içerleyen Çavuş Girgin, Gülmez’i (Erzurum) hedef alarak kendisine ait silahıyla seri konumda ateş açtı. Ancak dar alanda Çavuş Muhammet Can (Kırşehir-21) ve Er Akın Buluş (Edirne-23) da şehit oldu. Çavuş Girgin, diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. Yılmaz, tartışmanın kesinlikle ideolojik olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

BABASI KALP HASTASI

Sabah saatlerinde şehit Akın Buluş’un Edirne’nin Keşan ilçesindeki evine gelen askeri yetkililer, acı haberi anne Zekiye Buluş’a verdi. Baba Hakkı Buluş’a ise kalp hastalığı nedeniyle hastanede tedavide olduğu için önce oğlunun şehit olduğu söylenemedi. Daha sonra haberi öğrenen baba, evine dönerek taziyeleri kabul etti. Şehit evi ve çevresindeki binalara Türk bayrağı asıldı. Akın Buluş’un tezkeresine 15 gün kaldığı ve uzman er olmak için sınava girdiği bildirildi.

NİŞANA HAZIRLANIYORDU

Erzurum’un Horasan ilçesinde oturan Sariye-Sadretti Gülmez çifti ise oğulları Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez’in şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Horasan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 3 çocuk babası Sadrettin Gülmez (49) oğlunun geçen yıl şubat ayında Uzman Çavuş olarak göreve başladığını söyledi. Baba Gülmez, “Dün sabah saat 10.00 gibi kendisiyle görüştük. Her zaman olduğu gibi hal hatır sorduk. ‘İyiyim, ellerinden öperim. Burada rahatım’ dedi. ‘İyi o zaman seni akşama tekrar ararım’ dedim. O da ‘Baba burada telefonlar çekmiyor’ diye cevap verdi. Ben de akşam tekrar aradım ama kendisine ulaşamadım. Bekardı, kendisi için nişan hazırlığımız vardı” dedi.

Haberin Devamı

BABA HARÇLIK AT

Terhisine 17 gün kalan Şehit Piyade Çavuş Muhammet Can’ın Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi Orta Hacıahmetli köyündeki evinde de dün yas vardı. Babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi. Baba Can, şunları söyledi: “Oğlum, ‘Baba bana harçlık at, geleceğim’ dedi. Ben de ‘Atayım oğlum’ dedim. ‘Oğlum bilet göndereyim uçakla gel, yolda teröristler arama yapıyormuş falan’ dedim. Bana, ‘Baba askeriye gönderiyor zaten bilete gerek yok, harçlık gönder’ dedi. Ben ne bileyim böyle olacağını. Oğlum Allah’ın emanetiydi o verdi, o aldı, ne yapalım.” Seda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!