Çinli kadın, Sevgililer Günü kocasını bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

Çinli kadın, Sevgililer Günü kocasını bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Çinli Yuying Su Özkan, 4 yıllık kocası Müfit Can Özkan’ı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 18 yerinden bıçakladı. Yuying Ankara 3. Aile Mahkemesi’ndeki boşanma davasında ise "Kocamı seviyorum, boşanmak istemiyorum" dedi.

ÇİN’de rehber ve tercüman olarak çalışan Türk vatandaşı Müfit Can Özkan (24), 2001’de Çin vatandaşı Yuying Su ile tanıştı. Çift, 2004’te Türkiye’de evlendi. Çiftin bu evlilikten 2005 yılında bir çocukları oldu.

İşi gereği sık sık Çin’de bulunan Müfit Can Özkan, Sevgililer Günü’nü karısı ve çocuğu ile geçirmek için Türkiye’ye geldi. Ancak aynı akşam Yuying Su, kocasını 18 yerinden bıçaklayarak öldürmek istedi. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Özkan, hastaneden çıkınca boşanma davası açtı.

Çocuğun velayeti

Davanın ilk duruşması dün Ankara 3. Aile Mahkemesi’nde yapıldı. Müfit Can Özkan, Çin’de olduğu için duruşmaya katılmazken, Yuying Su duruşmada hazır bulundu. Mahkemede, kocasını sevdiğini ve boşanmak istemediğini belirten Su, "Yedi yıldır ilk defa aramızda böyle bir olay oldu, kocamı seviyorum, ülkeme dönmmek istemiyorum" dedi.
/images/100/0x0/55ead75ff018fbb8f89a2796


Müfit Can Özkan’ın avukatı ise "Müvekkilim sevgililer gününde karısı ile birlikte olmak için geldiği evinde, karısı tarafından öldürmek amacıyla defalarca bıçaklanmıştır. Böyle bir eş ile evlilik birliği yürüyebilir mi? Boşanmak istiyoruz, çocuğun velayetinin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Fantezi mi yaptı

Kocasını bıçaklayan Yuying Su Özkan hakkında, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan savcılık soruşturması da devam ediyor. Gazeteciler, Yuying Su’nun, Özkan’ı fantezi amacıyla bağladıktan sonra bıçakladığı iddiasını Can’ın avukatına sordular.

Avukat, "Böyle bir şey söz konusu değil, müvekkilim bilgisayarın başındayken bıçaklandı, ilk darbeyi boğazına alınca fenalık geçirip bayılmış, karısı bıçaklamaya devam etmiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!