Cindoruk hükümeti eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Cindoruk hükümeti eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 12:48

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsametin Cindoruk, terör olaylarının son günlerde arttığına işaret ederek, “Türkiye yas çadırı haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

Cindoruk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin “zor ve acı” günler geçirdiğini söyledi. Yetkililerin bir taziyeden bir başka taziyeye koştuğunu ifade eden Cindoruk, bu sorunun çözümü için devletin otorite ve gücünü göstermesi gerektiğini kaydetti. Cindoruk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1991'de iktidara geldiğimizde, koalisyon hükümeti olmamıza rağmen sorunu gördük, analiz ettik ve soruna çözüm bulduk. Şu yaşadığımız acı günler de hükümetinde aynı iradeyi göstermesi gerekir.

Sadece bir hükümetin terörle mücadeleye gücü yetmez. Mecliste terörle mücadelede kararlı 3 siyasi parti seçim tarihini belirleyip, 'cephe hükümeti' kurarak, sorunun çözümü için el ele vermelidir. Hükümetin ekonomik programını da eleştiren Cindoruk, AK Parti iktidarı döneminde GAP başta olmak üzere bölge yatırımlarında ciddi düşüşler olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Bölgenin lokomotif gücü olan tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ileri süren Cindoruk, vatandaşın refah düzeyinin yükseltilmesi için yeni bir ekonomik kalkınma modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. “Türkiye'de herkes birbirini dinliyor ama biz birbirimizi dinlemiyoruz” diyen Cindoruk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yargı üyeleri arasında tartışma yaşandığını belirtti.

Devlet kurumları arasındaki tartışmaların, milli devleti tehdit ettiğini savunan Cindoruk, “Generali bir gün cezaevine gönderir, bir gün orduevine gönderirseniz, halk mahkemelere güvenmez ve sorunlar ortaya çıkar. Yargı üyeleri arasında düzenleme yapmaya kalkarsanız da büyük bir kargaşa çıkar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!