Cinderella babasını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Cinderella babasını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAMBİ, Cinderella, Tinker Bell, Uyuyan Güzel ve Cruella De Vil gibi unutulmaz karakterlerin yaratıcısı Marc Davis 86 yaşında öldü.

Disney'in bayan karakterlerini çizdiği için, 'Disney's Ladies Man' olarak tanınan Davis, bir dizi hastalık nedeniyle yatırıldığı Glendale Memorial Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Kaliforniya'da doğan Davis, Kansas City Sanat Enstitüsü'nde okudu. Walt Disney'e katılmadan önce San Francisco'daki Kaliforniya Güzel Sanatlar Enstitüsü ve Los Angeles'daki Otis Sanat Enstitüsü'ne devam etti.

Walt Disney'in 9 ünlü çizerinden biri olarak tanınan Marc Davis, Disney şirketine 1935 yılında katıldı. 1937 yılında Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'in yapımında asistan olarak çalıştı, ancak bu film için bir karakter yaratmadı.

İlk çalışmaları sevimli hayvanlar üzerine oldu. 1942 yılında çocukların sevgilisi Bambi'yi çizdi. Bir süre daha hayvan karakterleri yarattıktan sonra insanlara geçti. İşe 1950 yılındaki Cinderella'yla başladı.

1951 yılında Alice Harikalar Diyarında'nın ana karakterini yarattı. İki yıl sonra Peter Pan'ın Tinker Bell'i geldi.

1961 yılında Davis, 101 Dalmaçyalı'da Dalmaçyalı yavrularını kaçıran kötü kalpli Cruella De Vil'i çizdi.

Davis, bundan sonra Los Angeles'ın 60 km. güneyinde Anaheim'da bulunan orijinal Disneyland'in planlama aşamasında önemli bir rol oynadı. It's a Small World, The Enchanted Tiki Room ve Pirates of the Caribbean adlı atraksiyonların hikaye ve karakterlerinin ortaya çıkma aşamasında yine Davis'in ismi vardı.

1978 yılında emekli olan Davis, tekrar Disney'e dönerek içlerinde EPCOT Centre'daki World of Motion ve Tokyo Disneyland'deki atraksiyonların da bulunduğu pek çok projeye danışmanlık yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!