Çin'de iki eski budist rahip kendini yaktı

Güncelleme Tarihi:

Çinde iki eski budist rahip kendini yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 09:25

Çin'in güneybatısındaki Sıçüan eyaletinde dün akşam saatlerinde iki eski budist rahip kendini yaktı.

Haberin Devamı

Şinhua ajansının haberine göre, rahiplerden biri öldü, biri yaralandı. Kendini yakan rahiplerden birinin 22 yaşında olduğu ve Tibet-Çiang Özerk bölgesine bağlı Aba kasabasında bir kavşakta yaktığı ve polisin olaya müdahalesiyle söndürülüp hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Diğer rahibin ise 18 yaşında olduğu ve ilk vakanın ardından aynı kavşağa yakın bir noktadaki otel odasında kendini yakarak öldüğü bildirildi.

Yapılan araştırmada iki kişinin de bölgedeki Kirti Tapınağına bağlı eski rahipler olduğu ve rahip oldukları dönemde tapınakta bir hırsızlık vakasına karıştıkları öne sürüldü. Eski rahiplerin tapınaktan ayrıldıktan sonra dünyevi hayatlarına geri döndüğü belirtildi.

Sıçüan Tibetoloji Araştırma Merkezi uzmanlarından Gang Cıng, son zamanlarda görülen kendini yakma vakalarının genelde kumar, hırsızlık ya da benzeri suçların ardından kendilerini cezalandırmak için yapanlar olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Gang, “Dalay Lama'nın bu tür vakalardan faydalanarak insanları günahlarından ve utanç duygusundan arınması ve cezalandırması için kendini yakma hadiselerine kışkırttığını” iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!