Cinayeti aydınlatana 30 bin YTL'lik ödül

Güncelleme Tarihi:

Cinayeti aydınlatana 30 bin YTLlik ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2007 15:03

ADANA'da ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki Mehmet Ateş'in işkence edilerek öldürülmesinin üzerinden 16 ay geçmesine karşın katilin bulunamamasına isyan eden 45 yaşındaki baba İbrahim Ateş, “Cinayetin aydınlatılmasını sağlayacak kişilere 30 bin YTL ödül vereceğim” dedi.

23 Haziran 2006'da dövülerek işkence gören, elleri iple, ağzı bez parçasıyla bağlı vaziyette sulama kanalında cedesi bulunan oğlu Mehmet Ateş'in katil veya katillerinin bulunması için afiş hazırlatıp, Çukurova illerindeki birçok yere asan acılı baba İbrahim Ateş, “Oğlumun katil ya da katilleri hakkında doğru bilgi verip, olayın aydınlatılmasını sağlayacak kişilere 30 bin YTL ödül vereceğim” dedi.

Yedek parça ticareti yaptığı Yüreğir Otogarı'ndaki işyerine oğlu Mehmet'in 20 Haziran günü geldiğini ve işyerinin çevresinde bisiklikte gezerken koybolduğunu, 3 gün sonra da cesedinin İncirlik Üssü yakınından geçen sulama kanalında bulunduğunu anlatan biri kız iki çocuk babası İbrahim Ateş, “16 aydır oğlumun ölümü aydınlatılamadı. Katil veya katillerin ellerini kollarını sallayarak dolaştığını düşündükçe uykularım kaçıyor. Benim kimseyle husumetim, kavgam olmadı. Bu acıyı bize kimin, neden yaşattığı anlamış değilim. Polisin çalışmalarından bir sonuç çıkmadı. Oğlumun ölümünden bilgisi olanların insanlık namına polise veya 0534 292 88 67 numaralı telefona ihbarda bulunmalarını istiyorum” diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarı olan oğlu Mehmet'in mezar taşına kulübün logosunu işletip, mezarının üzerinde de mermerden sarı-lacivert renklerde küçük bir bayrak yaptıran İbrahim Ateş, oğlunun adını yaşatmak amacıyla Temel Cingöz Lisesi'ne kitaplık bağışladı, Necip Fazıl İlköğretim Okulu bahçesine de yine oğlunun adının verildiği bir çeşme yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!